20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇAMLIYAYLA - MERSİN

Çamlıyayla içme suyuna kavuşuyor

Mersin’in Çamlıyayla İlçesi’nde, devlet-vatandaş işbirliğiyle yapılacak ve 2 trilyon liraya mal olacak 16 kilometrelik içme suyu hattının temeli atıldı.

Çamlıyayla’da gerçekleştirilen temel atma törenine, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mersin Milletvekilleri Ömer İnan, Saffet Benli, Köy Hizmetleri İl Müdürü Hüseyin Şirin, TEDAŞ İl Müdürü Necati Hançerlioğlu, Çamlıyayla Belediye Başkanı Yusuf Öncelar ve vatandaşlar katıldı. İlçe merkezinin yanı sıra iki köyün faydalanacağı projenin malzemelerini Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün karşılayacağı, işçiliğini ise ilçe sakinlerinin yapacağı açıklandı.

AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan, devlet-vatandaş işbirliği ile 30 bin nüfuslu ilçenin susuzluktan kurtulacağını ifade ederek, "Projede, vatandaşlarımız da işçi olarak çalışacak. Bu devlet vatandaş kaynaşmasıdır" dedi.

Köy Hizmetleri İl Müdürü Hüseyin Şirin ise, ihaleyi özel sektöre vermeleri halinde devletin yaklaşık 8 trilyon lira zarara uğrayacağını ve projenin de 3 yıldan önce tamamlanamayacağını ifade ederek, "Biz, ihale açmadık. İlçe sakinleri işçiliğini yapıyor, biz de malzeme alımını yaparak projeyi 2 trilyon lira gibi bir paraya mal ediyoruz. Kendi işimizi kendimiz yapıyoruz" diye konuştu.

MERSİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 16:42:57
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 11:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?