19
Mayıs
2024
Pazar
ÇAMLIYAYLA - MERSİN

Çamlıyayla'da Zafer Şöleni

Mersin’in Çamlıyayla İlçesi’nde düzenlenen 8. Zafer Şöleni, coşkuyla kutlandı. Tarsus ve Sebil belediyelerinin birlikte düzenlediği şölen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı ve duaların okunmasıyla devam etti. Yaklaşık 50 bin kişinin ilgi gösterdiği şölende, Popstar Selçuk Demirelli ilk kez konser verdi.

Şölende, Alişan ve Ahmet Şafak da seslendirdikleri parçalarla şölen alanını dolduran vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Şölende, Azerbaycan Kültür Bakanlığı folklor ekibinin gösterisi de büyük ilgi gördü.


MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ulaştırma eski Bakanı Oktay Vural, şölende yaptığı konuşmada, AKP iktidarına yüklendi. AKP’nin, teslimiyetçi bir zihniyetle ülkeyi yönettiğini savunan Vural, "Teslimiyetçi iktidarın boyası en kısa zamanda dökülecektir. Bu milletin birlik-bütünlüğünü ve Türk menfaatini bozmak isteyenlere AK Parti iktidarı sağır ve dilsiz olmuştur. Sayın başbakan kendi vatandaşını her yerde azarlıyor ama Bush geldiği zaman iki büklüm oluyor. AK Parti adı bugün ’Aldatma ve Kandırma Partisi’ olmuştur. Türk milletinin menfaati karşısında, hükümet aciz ve sessiz kalıyor" dedi.


Vural, hükümeti 1,5 yılı geçen iktidarı döneminde ülkeye hiçbir şey vermediği gibi ülkeyi parçalayıp bölmek isteyenlere göz yummakla suçladı.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise büyük zaferden bu yana 82 yıl geçmiş olmasına rağmen zaferin belleklerde güncelliğini koruduğunu söyledi. Kocamaz, "Kolay değil dünya devi bir devletin tam yok olması düşünülürken, küllenen ateşten yeni bir kor oluşturulması, kolay değil bütün cephelerde topyekün Haçlı ruhuna karşı mücadele etmek, kolay değil yokluklar içerisinde sadece şahadet şerbetini vatan, bayrak, Ezan-ı Muhammedi ve dini adına içmek için yarışmak. O gün gerekenler yapıldı. Atalarımız şehit ya da gazi olarak o mücadeleyi verdiler. Ve biz bugün onların kazandığı zaferin bayramını kutluyoruz. Peki bizler onlara layık olabildik mi? Bizler geçmişimize layık olabildik mi? Maalesef bu sorulara evet dememiz mümkün değildir. Ama bugün yaptığımız zincirleme hatalar yüzünden tozumuz olamayacaklar bize horozlanmaya kalkmakta, iç işlerimize müdahaleye yeltenmekte, bizi yönetmeye kalkmaktadır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2004 Salı 14:08:35
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 11:49:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?