18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜLNAR - MERSİN

Nükleer karşıtları mitinge hazırlanıyor

NÜKLEER KARŞITLARI MİTİNGE HAZIRLANIYOR

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesine yapımı gündemde olan; 'Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı tepkiler sürüyor. Nükleer karşıtlarıysa 26 Haziran'da kentte geniş katılımlı bir miting organize etmeye hazırlanıyor.

Mersin Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek, burada oluşturacakları kortejlerle birlikte sloganlar eşliğinde Hastane Caddesi'ni takip ederek, Metropol Miting Alanı'na ulaşıp, burada miting yapacak olan nükleer karşıtları, seslerini bir kez daha hükümete duyurmak istiyor. 'Tehlikenin Farkında Mısınız?' sloganıyla gerçekleştirilecek olan mitingle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mersin Nükleer Karşıtları Platform (NKP) Sözcüsü Sabahat Aslan, bugün nükleer santral kazalarının alınan tüm önlemlere rağmen hala engellenemediğine dikkat çekerek, nükleer santrallerde kaza olmasa daha çevreye radyasyon yaydığını ve bu radyasyonun da kanser yaptığı gibi tarımı, balıkçılığı ve turizmi de yok edeceğini savundu.

Aslan, "Nükleer santraller; iş, aş sağlamaz. Nükleer santrallerde çalışacak tüm personel dış ülkelerden sağlanacak. Ülkemizin nükleer santrallere ihtiyacı yoktur. 'Çernobil Faciası'ndan sonra işsiz kalan nükleer lobiler, kar sağlamak amacıyla ülkemizde nükleer santral kurabilmek için siyasi baskı uyguluyor. Amaçları; nükleer santralden elektrik üretmek değil, ülkemizi nükleer çöplük haline getirmektir. Dünya nükleer santraller yerine risksiz, sorunsuz, temiz, yenilenebilir enerji kaynakları olan rüzgar, güneş ve sudan elektrik enerjisi üretiyor. Bizler de güneşten, rüzgardan ve sudan elektrik üretebiliriz. Bu bir ulusal sorundur. Gün nükleer lobilere karşı mücadele günüdür. Akkuyu cennetini, cehenneme çevirmeye değer mi?" dedi.

Öte yandan merkez ilçe Mezitli Belediyesi ile Makina Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şubesi tarafından, Soli Pompeipolis Parkı'nda bu yıl ilk defa organize edilen; 'Güneş Festivali' kapsamında stand kuran nükleer karşıtları, kamuoyunu nükleer santraller konusunda bilinçlendirmeye çalışıyor. Burada imza kampanyası da başlatan çevrecilere Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ile MMO Mersin Şube Başkanı Naci Erçolak da destek vererek, kampanyaya imzalarıyla katılım sağladı.

NÜKLEER KARŞITLARI MİTİNGE HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 10:51:00
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 15:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?