18
Mayıs
2024
Cumartesi
MEZİTLİ - MEZİTLİ - MERSİN

Demirsoy'a şok gözaltı

Mersin'de merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin CHP'li eski belediye başkanı Hakan Demirsoy ile Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı olan eşi A.D. ve Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı T.K.'nin de aralarında bulunduğu 11 kişinin, yolsuzluk iddiası ile gözaltına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaklaşık 1.5 yıl süren projeli çalışma kapsamında, merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nde 2004-2009 yılları arasında gerçekleştirilen ihale ve bazı alım-satım işlemlerini mercek altına aldı.

Yapılan incelemelerin ardından yaklaşık 60 olayda suç unsuru belirleyen ekipler, aralarında dönemin CHP'li Belediye Başkanı Hakan Demirsoy ile eşi Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı A.D., Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı T.K., Mezitli Belediyesi personelleri eski Fen İşleri Müdürü R.G. ve eski Özel Kalem Müdürü H.Y.'nin de aralarında bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı.

Olayla ilgili olarak 82 kişinin ifadesinin alındığı öğrenilirken, yolsuzluğun boyutunun yaklaşık 50 milyon lira olduğu ileri sürüldü. Şüphelilerin, TCK'nın 220. maddesi kapsamında suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, örgüte üye olmak, İhaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet ve resmi evrakta sahtecilik yapmakla suçlandıkları belirtildi.

Gözaltındaki şüphelilerin emniyetteki sorgularının sürdüğü ifade edilirken, olayla ilgili olarak 2 kişinin arandığı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2012 Salı 16:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?