26
Mayıs
2024
Pazar
MUT - MERSİN
MUT

Broşürlü uyarı!

KONTÖR DOLANDIRICILIĞINA KARŞI BROŞÜRLÜ UYARI

Mersin'in Mut ilçesinde emniyet müdürlüğü, broşür dağıtarak vatandaşları kontör dolandırıcılığına karşı uyardı.

Mut Emniyet Müdürü Selim Kan, yaptığı açıklamada, kontör dolandırıcılığı hakkında halkın bilinçlenmesi için broşür dağıttıklarını belirterek, “İlçemizde 50 kişiden fazla muhtar ve vatandaş kontör dolandırıcılığına maruz kaldığı gerekçesi ile bize başvurdu. Sayının daha da fazla olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımız dolandırıldığını söylerken çekiniyor” dedi.

Dolandırıcıların, başkalarının üzerine kayıtlı hatları kullandıklarını vurgulayan Kan, "Genellikle hayatta olmayan kişiler üzerine hat çıkarıyorlar. Kendilerini polis, asker, savcı ve hakim olarak tanıtıp senin hattınla suç işlenmiş diyerek kandırıyorlar. Bu tür dolandırıcılık girişimiyle karşı karşıya kalan vatandaşlar, kesinlikle söylenilenlere itibar etmeyerek, kendilerini arayan numarayı vakit kaybetmeden en yakın polis merkezine bildirmeli" diye konuştu.

Bu tür sahtekarlıklar hakkında halkı bilgilendirerek onları korumak amacıyla çok sayıda broşür hazırlayarak iş yerleri ve kalabalık yerlerde dağıtarak vatandaşların, dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunduklarını kaydeden Kan, "İnşallah çalışmalarımız sonuç verir ve ilçede bu tür dolandırıcılık olayları bir daha yaşanmaz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 15:52:02
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 15:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?