19
Mayıs
2024
Pazar
MUT - MERSİN
MUT

Huzurevinde tek kişilik hizmet

Mut İlçesi’nde, 4 Haziran 2004 tarihinde hizmete giren huzurevi, ilk günden itibaren yalnızca bir kişiye hizmet veriyor.

67 milyar liraya mal olan ve bir dönüm arazi üzerine inşa edilen 28 yatak kapasiteli, 2 sağlık odası, mutfak, yemekhane ve dinlenme salonu bulunan huzurevinde bir hizmetli ve bir de hemşire görev yapıyor.

 Belediye ve vatandaşların yardımı ile yapılan huzurevinde, sadece Bağ-Kur emeklisi Kemal Gündoğkocatepe (71) kalıyor. Kendisiyle birlikte kalacak yaşlı ve kimsesizleri bekleyen Gündoğkocatepe, eşini ve çocuğunu kaybettiğini, huzurevinin kendisi için iyi bir yer olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu yaşımdan sonra kalan ömrümü burada, huzurevinde geçireceğim. Bana iyi bakılıyor. Herhangi bir sıkıntım yok. Yalnızca huzurevinde benden başka kimse kalmayınca kimseyle konuşamıyorum, zaman da geçmiyor. Biran önce yaşlı ve bakıma muhtaç insanların bu konforlu huzurevine gelmelerini istiyorum."

Huzurevi Yönetim Kurulu Üyesi ve İkinci Başkanı Erdem Gezer ise huzurevinde her türlü konforun bulunmasına rağmen sadece bir kişiye hizmet verildiğini belirterek, "Gönül ister ki 28 yatak kapasiteli huzurevinde çok kişi kalsın. Vatandaş-belediye işbirliği ve kaymakamlığın yardımı ile yapılan bu huzurevi, gelecek bütün yaşlılara hizmet verecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 15:17:37
Güncelleme :23 Aralık 2005 Cuma 15:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?