17
Mayıs
2024
Cuma
MUT - MERSİN
MUT

Ölüme terkedilen kadına damadı sahip çıktı

Mersin'in Mut İlçesi'ne bağlı Su Çatı Köyü'nde çocukları tarafından terk edilen ve ihtiyaçlarını kendisi karşılayamayan 70 yaşındaki kadının vücudunda oluşan yaralara kurt düştü. Yaşlı kadına, damadı ve kızı sahip çıktı. Damat, arkadaşından aldığı borç parayla kaynanasını hastaneye götürerek yaralarının temizlettikten sonra Karaman'daki evine götürdü. Damadın oturduğu evin sahibi, yaşlı kadının yaraları koktuğu için evden çıkmalarını istiyor.

Mersin'in Mut İlçesi'ne bağlı Su Çatı Köyü'nde oturan Tenzile Kara (70), çocukları tarafından terk edildi. Günlerce aç susuz kalan yaşlı kadının vücudunda oluşan yaralara kurt düştü. Köylüler tarafından haber verilmesi üzerine damadı ve kızı, yaşlı kadını hastaneye götürerek, vücudundaki yaraları temizlettirdikten sonra Karaman'daki evlerine götürdü.

Karaman merkez Yeşilada Mahallesi 811 Sokak 4 numaradaki 2 odalı ahşap bir evde 4 çocuğu ve eşiyle birlikte kirada oturan damat Durmuş Ali Daş, köyden kendilerine bir telefon geldiğini ve kayınvalidesinin ölümcül hasta olduğunu söylediklerini belirtti. Daş, "Köydeki eve vardığımda, onu evin avlusunda kıl dokuma bir çulun içinde yatarken gördüm. Durumu çok kötüydü. Her tarafında yaralar oluşmuş, yaralarda bakılmadığı için kurtlanmıştı. Kayınlarımı arayıp ne olduğunu sorduğumda bana cevap bile vermediler. Öğrendim ki kadıncağız bir aydır bu vaziyette aç susuz yatıyormuş. Hemen Karaman'a getirdim" dedi.

Bir ay önce asgari ücretle işe girdiğini söyleyen damat Daş, "Bir arkadaştan aldığım borç para ile kayınvalidemi Karaman Devlet Hastanesi'ne getirdim. Burada yaraları temizleterek pansuman yaptırdım. Yaraların içindeki kurtlar temizlendi. Kurtlar kadını canlı canlı yemişler. Cebimde olan 50 milyon liranın 46 milyon lirasını pansuman parası olarak verdim ve onu eve getirdim" diye konuştu.

Annesini bayramda ziyarete gittiğini, ancak her zaman köye gidip ona bakamadığını söyleyen yaşlı kadının kızı Ayşe Daş ise, "Böyle evlatlık, insanlık olmaz. Kardeşlerime telefon açıyorum, telefonda benimle konuşmuyorlar. Annemi ölüme terk etmişler. Madem bakmayacaklardı niye haber etmiyorlar? Annem hiç kıpırdamadan, doğru dürüst bir şeyler yemeden bir aya yakın, çulun içinde yatmış. İnsanlarda hiç vicdan kalmamış. Burada kirada oturduğumuz evde annem kötü durumda, yaraları kokuyor diye ev sahibi 'Evden çıkın' diyor. Ben ne yapayım. Gücümün yettiği kadar ben ona bakarım. Allah kocamdan razı olsun. Kabul etti de annem ölümden kurtuldu. Yetkililerden ve sosyal kuruluşlardan bize onun tedavi ve bakımında destek olmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2004 Cumartesi 15:11:01
Güncelleme :23 Aralık 2005 Cuma 15:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?