16
Mayıs
2024
Perşembe
MUT - MERSİN
MUT

Ormanlar güvenli ellerde

Mersin'in Mut ilçesinde, orman yangınlarıyla mücadele semineri düzenlendi.


Mut Ziraat Odası Toplantı Salonu'ndaki seminere; Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Refik Ulusoy, Orman Koruma Şube Müdürü Kemal Demirbaş, Mut Orman İşletme Müdür Vekili Faruk Cüce, şefler, muhafaza memurları ve yangın söndürme personeli katıldı.


Seminerde konuşan Orman Bölge Müdür Yardımcısı Refik Ulusoy, son yıllarda orman yangınları konusunda çok dikkatli ve özverili çalışmalar yapıldığını belirterek, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Yangını engellemek sizlerin elinde değil, fakat yangının büyümesini engellemek sizlerin elinde. Gerçekten gayretleriniz hepimiz tarafından takdir ediliyor. 2007 yılının küresel ısınma nedeniyle daha kurak geçeceğini, daha zor bir yaz mevsimi geçireceğimizi biliyoruz. Bizler de bu zorluklara daha iyi bir şekilde hazır olabilmek için bu semineri düzenledik. Seminerin ikincisini Mut Orman İşletmesi'nde yapıyoruz" dedi.


Orman Koruma Şube Müdürü Kemal Demirbaş ise, son 5 yılda toplam 260 yangın çıktığını ve bu yangınlarda 749 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü ifade ederek, "Bunların yüzde 76‘sı ihmal ve dikkatsizlikten, 8'i kasıt, 6'sı kaza, 6'sı yıldırım düşmesi sonucu çıktı, 4'ünün çıkış nedeni ise belirlenemedi" diye konuştu.


Daha sonra katılımcılara, slayt gösterimi eşliğinde orman yangınlarıyla mücadele konusunda yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 11:31:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?