29
Nisan
2024
Pazertesi
SİLİFKE - MERSİN

Bakla üreticisi memnun

Çukurova'nın önemli üretim merkezlerinden Silifke ilçesinde hasat dönemi başlayan baklanın kilosunun 2,10 liradan alıcı bulması üreticileri mutlu ediyor.

Silifke Ziraat Odası Meclis Başkanı Durhasan Akarca, yaptığı açıklamada, bakla sezonunun başladığını ve ürünün kilosunun 2,10 liradan üreticiden alındığını kaydetti.

Baklayı geçmiş yıllardaki gibi sandıklara değil yarım kiloluk kaselere koyduklarını ifade eden Akarca, bakla fiyatının iyi olmasının ise üreticiyi sevindirdiğini belirtti.

Bu yıl 800 dönüm araziden yaklaşık 400 ton bakla hasat edileceğini vurgulayan Akarca, ürünlerin bir bölümünün Irak'a ihraç edileceğini, kalan kısmının ise iç piyasada tüketileceğini söyledi.

Hasat mevsiminin mart ayı sonuna kadar devam edeceğini anlatan Akarca, fiyatların bu şekilde gitmesi halinde çiftçilerin emeklerinin karşılığını alacaklarını dile getirdi.

Çukurova yöresinde yaygın olarak üretimi yapılan baklanın hem taze hem de kuru olarak tüketilebildiğini hatırlatan Akarca, "İlçemizde üretilen baklanın çoğunluğu İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere gönderiliyor. Dileğimiz, fiyatların sezon boyunca iyi olup çiftçimizin yüzünün gülmesidir" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2013 Salı 11:19:50
Güncelleme :1 Ocak 2014 Çarşamba 15:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?