19
Mayıs
2024
Pazar
TOROSLAR - TOROSLAR - MERSİN

Tuna'dan minik çevrecilere ödül

BAŞKAN TUNA'DAN MİNİK ÇEVRECİLERE ÖDÜL

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, halkın çevreye duyarlılığını arttırmak amacıyla düzenlenen temizlik kampanyasına katılan öğrencilere teşekkür ederek tatil kitabı seti armağan etti.

Toroslar Belediyesi'nin 'Sokağımızı Temiz Tutalım, Kirletmeyelim' sloganıyla başlattığı temizlik kampanyası sona erdi. 5-11 Haziran tarihleri arasında kutlanan 'Dünya Çevre Günü' kapsamında, Toroslar Kent Konseyi ile birlikte organize edilen temizlik kampanyasına, Toroslar ilçesinde pilot bölge seçilen Yusuf Kılıç, Osmaniye, Akbelen, Halkkent ve Güneykent mahallelerinde bulunan Osmaniye, İbrahim Karaoğlan, Kuva-i Milliye, Candan Merzeci ve Anafartalar ilköğretim okullarının minik öğrencileri de katılarak destek verdi.

Öğrencilerle beraber mahalleri tek tek dolaşıp, sokak aralarında ve parklarda temizlik yapan Belediye Başkan Hamit Tuna, çalışma sonrası öğrencilere, temizlik kampanyasında gösterdikleri duyarlılıktan dolayı hikaye ve eğitici kitaplardan oluşan bir set armağan ederek teşekkür etti.

Belediye tarafından dağıtılan, tişört, şapka, eldiven ve maske malzemeleri ile çöp toplayan öğrenciler, temizlik kampanyası boyunca ellerinde çevre temizliği ile ilgili pankartlarla yürüyüp slogan atarak dikkat çekmeye çalıştılar.

Çocuklardan yaşadıkları çevreye karşı duyarlı olmalarını ve eğitimlerini en iyi şekilde sürdürmelerini isteyen Hamit Tuna, “Öğrencilerimizden isteğimiz; yaz dönemini iyi kullanarak dinlenmenin yanı sıra eğitimlerine devam etmeleridir. Çocuklara çevre bilincini aşılamak ve halkın çevreye olan duyarlılığını arttırmak amacıyla yürüttüğümüz bu çalışma sonucunda, çocuklarımızın temizlik kampanyasına olan ilgisi bizleri gerçekten mutlu etti. Çocuklarımızla sohbet ettiğimizde, sadece çöp toplamanın çevre bilincine bir katkısının olamayacağını, asıl önemli olanın hiç kirletmemek olduğunu belirttik. İnşallah bundan sonra, çevreciliğe ve hayata bakışları daha farklı olacak. Yaşadıkları çevreyi kirletmeden, tertemiz Toroslar'da hep birlikte yaşayacağız. Vatandaşlarımızın da bu konuya duyarlı olmalarını istiyoruz. Temizlik seferberliği içerisinde, kampanyamıza destek olan minik temizlik ordusunu gönülden kutluyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 19:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?