18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

"Papa'yı Türkiye'de istemiyoruz"

Eğitim-Bir-Sen Osmaniye Şube Başkanı Erdoğan Asarkaya, Papa 16. Benedictus'un, Hz. Muhammed ile ilgili sarf ettiği sözlere tepki göstererek, "Papa'yı Türkiye'de istemiyoruz. Peygamberimize dil uzatan böyle bir küstahı Türkiye'de istemiyoruz. Gelmeye kalkışması durumunda, karşısında Eğitim-Bir-Sen'i bulacağını da herkesin bilmesini istiyoruz" dedi. 

Papa'ya yönelik tepkiler devam ederken, konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Asarkaya, Papa'nın, Hz. Muhammed'e yönelik sözlerinin, hem Hıristiyanlık adına, hem de dünya barışı adına bir talihsizlik olduğunu söyledi. Daha önce çeşitli AB ülkelerinde Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren karikatürlerin yayınlanmasının ardından, durumu "cehalet" olarak değerlendiren Asarkaya, "Papalık makamında bulunan birinin, İslam ve İslam Peygamberi hakkında cahil olma lüksü bulunmadığına göre; bu sözler açık bir kin ve bir saldırı niyetinin dışa vurumudur" yorumunda bulundu. 

Karikatür krizini ve Papa'nın açıklamalarını İslam dünyasına karşı programlı bir saldırı olarak niteleyen Asarkaya, "Karikatür saldırıları ve Papa'nın bu ağır hakaretleri de gösteriyor ki, ABD Başkanı Bush'un 'Haçlı Savaşı' sözü de bir dil sürçmesi olmayıp, doğrudan İslam dünyasına ve İslam dinine yönelik programlı bir saldırı niyetinin ifadesidir. Papa da medeniyetler çatışmasına hizmet etmiştir. Tablo bu iken, İslam Medeniyeti'ne yönelik bu planlı saldırıların Türkiye'deki işbirlikçileri, Papa'yı ısrarla Türkiye'ye davet etmek ve Fener Patrikhanesi papazı ile birlikte Ayasofya Camii'nde Hıristiyan ayini yaptırmak arzusundadır. Geçen yılki girişimleri sonuçsuz kalanlar, bu yıl Cumhurbaşkanlığı aracılığıyla Papa'yı davet ettirip, Türkiye'ye gelmesini sağlamaya çalışıyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 11:02:35
Güncelleme :17 Eylül 2006 Pazar 11:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?