18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Başkan'dan şehirleşme uyarısı

Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, popülist politika uğruna şehirciliğin temel gereklerinden vazgeçilemeyeceğini söyledi.

Çuhadar, şehir merkezinde at arabalarını yasakladıklarını ve zabıta ekiplerinin bu konuda denetimlerinin aralıksız sürdüğünü belirterek, "Hiçbir şekilde tekrar at arabacılığına müsaade etmeyeceğiz. Ayrıca besi ahırları, hurdacılar, kumcu, birikethaneci gibi kirliliğe sebebiyet verenler şehir dışına çıkarılıyor. Kaçak inşaata, kaçak suya göz yumulmuyor. Kaçak inşaat yapanlar, kaçak su kullananlar savcılığa bildiriliyor. Kaldırım işgallerine kesinlikle müsaade edilmediği gibi, kaldırım işgali yapanlara 125 YTL ceza uygulanıyor.

Çapraz tabela ve sundurmaların yönetmeliğe uygun hale getirilmesi için Atatürk Caddesi'nde örnek bir çalışma yapıldı. Görüntü kirliliği oluşturan ve yaya emniyetini tehdit eden tabela ve sundurmaların sökülme işlemlerine merkezi caddelerde devam edilecek. Yönetmeliğe uymayan esnafın tabelaları, sundurmaları sökülecek. Taksi durakları, dolmuşçular, taşımacılık yapan diğer esnaf yönetmelik esaslarına uygun hareket etmeleri konusunda uyarılıyor. Ruhsatsız ve halkın sağlığını, güvenliğini tehdit eden iş yerlerinin kapatılması ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Uygunsuz şartlarda iş yapmaya çalışan bu tür esnafa müsaade edilmeyecek" dedi.

Bugüne kadar yasalara, yönetmeliklere bağlı çalıştıklarını, bundan sonra da aynı şekilde çalışacaklarını ifade eden Çuhadar, "Hukuka uygun şekilde hareket edeceğiz, taviz vermemiz söz konusu olamaz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2006 Pazartesi 00:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?