18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Bedava tavuk izdihamı

Osmaniye'de, kuş gribi vakaları nedeniyle işleri durma noktasına gelen bir tavukçu esnafı, vatandaşlara fırında tavuk ikram etti.

Alibeyli Mahallesi Şehit Bekir Evirgen Sokak'taki Deniz Tavukçuluk'un sahibi Ömer Deniz, vatandaşlara bedava tavuk ziyafeti verdi. Dükkanının önüne kurduğu masa ve sandalyelere vatandaşları oturtan Ömer Deniz, fırında özel olarak hazırladığı tavuklardan önce kendi yedi, sonra vatandaşlara ikram etti. Ömer Deniz'in tavuk ikramına çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi. Vatandaşlar, fırında hazırlanan tavuğu kapışarak, kısa sürede tüketti.
İkram edilen tavukları yiyen vatandaşlar, kuş gribinin gündemde olmasının kendilerini etkilemediğini belirterek, tavuk eti yemeye devam ettiklerini belirtti.

İşyeri sahibi Ömer Deniz ise 8 yıldır tavukçuluk yaptığını ifade ederek, "Daha önce hiç böyle bir şey olmadı. Şimdi kuş gribi ortaya çıktı, insanlar tavuk eti yemez oldu. Halbuki hastalıklı hayvanlar, denetimsiz şekilde serbestçe üretilen veya beslenen tavuklarda ortaya çıktı. Bizim gibi entegre tesislerde üretim yapanlarda böyle bir durum olmadı. Bizim tavuklarımız entegre tesislerde, veteriner kontrolünde, her türlü sağlıklı ve steril önlemlerin alındığı bir ortamda üretiliyor. Dolayısıyla hastalık gibi bir şey söz konusu olamaz. Vatandaşlarımız üzerinde marka bulunan ambalajlı tavuk etlerini gönül rahatlığı ile tüketebilirler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 15:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?