18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Hayırseverler işbaşına!

Doğuştan kalbi delik olan 10 yaşındaki Ümmühan Gezici, tedavi olabilmek için hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Dr. İhsan Göknel Mahallesi 23 Sokak'ta, bir gecekonduda yaşayan Gezici çiftinin ikiz kızlarından biri olan Ümmühan'ın doğuştan kalbi delik. Kızının tedavisi için Gaziantep'teki evini ve iş yerini satan, ancak bugün yardıma muhtaç duruma gelen baba Cemal Gezici, kızının 18 yaşına kadar tedavi olması gerektiğini söyledi.

Çaresiz kaldığını belirten baba Cemal Gezici, "Gaziantep'te tesisatçılık yapıyordum. Evim ve iş yerim vardı. Ancak kızım Ümmühan'ın henüz doğumunun ilk günlerinde geçirdiği rahatsızlık sonucu kalbinin delik olduğunu öğrendik. Tedavi için Gaziantep'te Konukoğlu Hastanesi'ne yatırdık. 1 sene kuvözde yatarak tedavi gördü. Tedavi masrafları milyarlarca lirayı buldu. Borçlarımı ödeyebilmek için evimi ve iş yerimi sattım. Ardından da Osmaniye'de kayınbiraderimin verdiği gecekonduda kalmaya başladım. Şimdi doğru dürüst bir işim yok. Seyyar satıcılık yaparak karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Ancak kızımın tedavisi devam ediyor ve tedavisi çok masraflı" dedi.

Kızının bugün 10 yaşında olduğunu ve 18 yaşına kadar tedavisinin yapılması gerektiğini ifade eden Gezici, "2-3 ayda bir Ankara'ya Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne kontrole götürüyoruz. Sadece bir iğnesinin fiyatı 450 YTL. Benim ise bunu ödeyecek gücüm yok. Bugüne kadar sağolsun hayırsever insanlar yardım etti. Yetkililerden buna çözüm bulmalarını istiyorum" diye konuştu.

Yeşil Kart'ın vizesinin de 3 aydır yapılmadığını dile getiren Cemal Gezici, "Yeşil Kart ile hiç olmazsa tedavinin yüzde 80'ini karşılıyorduk. Şimdi ise vize için araştırma yapılacağını söylediler. Bu da bizim için ayrı bir darbe oldu" açıklamasında bulundu.

Hasta çocuğunu kucağından indirmeyen Cemal Gezici, bel fıtığına yakalandığını ve ağır işlerde çalışamadığını ifade ederek, kızının tedavisi için hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 12:13:14
Güncelleme :3 Mart 2006 Cuma 12:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?