20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Her okula Türk bayrağı

Türk Hava Kurumu (THK) Osmaniye Şubesi, okullara fitre-zekat zarflarının yanında Türk Bayrağı dağıtıyor.

THK Osmaniye Şube Görevlisi Ali Yıldızgöz, THK'nın halktan aldığını halka veren bir kuruluş olduğunu belirterek, "Topladığı kurban derisi, fitre-zekat, bağış gibi yardımları ve elde ettiği gelirleri gençlerimizin havacılık konularındaki; pilot, paraşüt, model uçak, planör, yelkenkanat, yamaç paraşütü ve balon gibi eğitimlerinde kullanmaktadır. Bu gelirler çoğaldıkça açılan kurslar ve bunlarda yetişen gençlerin sayısı da o düzeyde artmaktadır. THK'nın vermiş olduğu paylarla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Diyanet Vakfı aracılığıyla yoksullara, afetzedelere, öksüz, yetim ve kimsesiz çocuklara ve hayır çalışmaları yapılmasına katkıda bulunulmuş ve bundan sonra da aynı katkıyı eksiksiz devam ettirecektir" dedi.

THK'nın fitre-zekat ve kurban derisi gelirlerinin yüzde 60'ını paydaş kuruluşlara dağıttığını anlatan Yıldızgöz, "Elde edilen gelirlerin yüzde 40'ını THK alırken, yüzde 50'sini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 4'ünü Kızılay'a, yüzde 3'ünü Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na ve yüzde 3'ünü de Diyanet'e vermektedir. Yani halktan topladığı yardım gelirlerini yine halkımıza değişik şekillerde geri vermektedir" diye konuştu.

Yıldızgöz, kampanya çerçevesinde ziyaret ettiği Cevdetiye Lisesi Müdürü Mahmut Öztürk ile Cevdetiye İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Batçık ve Müdür Yardımcısı Seydi Göçer'e birer adet Türk Bayrağı verdi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 14:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?