18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Irak'ta kaçırılan teknisyen ailesine kavuştu

Irak'ta yaklaşık 3 ay önce kaçırılan ve daha sonra serbest bırakılan Türk Teknisyen Hasan Eskimutlu, Osmaniye'deki ailesine kavuşunca adak kesti.

İmam Ali Tugayı adlı grubun yaklaşık 3 ay önce Irak'ta kaçırdığı Hasan Eskimutlu (51), serbest bırakıldıktan sonra Osmaniye'deki Raufbey Mahallesi'ndeki evine geldi. Eşi Gonca Eskimutlu (49), kızları Olcan Eskimutlu (26) ile Malika Çoban'a (25) kavuşmanın sevincini yaşayan Hasan Eskimutlu, 2 adak koyun kesti. Mutluluğunu aile ve akrabalarıyla paylaşan Eskimutlu, "Bundan güzel bir duygu olamaz. Bunu ifade etmek zaten mümkün değil" dedi.

Kaçırıldıktan sonra yaşadıklarıyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Eskimutlu, "Ne anlatsam masal gibi gelir. Güzel desem yalan olur. Hayatımın en kötü günleriydi" diye konuştu. Eskimutlu, Irak'a gitmek isteyenlere ise şu tavsiyelerde bulundu:
"Kesinlikle yurtdışına ve özellikle Irak'a gitmesinler. Çünkü hiçbir garantileri yok. Bu herkes için geçerli. Türkiye'de her şey var. Taşı kırıp ekmeğin arasına koyup yesinler, Irak'a gitmesinler. Hiçbir hayat garantileri yok"

Eşinin kaçırıldığı haberini aldığı günden itibaren adeta hayatı kararan Gonca Eskimutlu ise sevincini, "Çok mutluyum. Çok şükür eşime kavuştum. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın. 2,5 aylık süre bana 2,5 sene kadar uzun geldi. Ömrümün yarısı gitti diyebilirim" sözleriyle dile getirdi.

Basın mensuplarının eşinin Irak'a tekrar gitmek istemesi durumunda izin verip vermeyeceğini sorması üzerine Gonca Eskimutlu, "Bana kalsa, ben göndermem. Ancak tabii ki tercih kendisinindir. Çünkü bizim yaşadıklarımızdan daha fazlasını kendisi yaşadı" şeklinde cevap verdi.

Kızı Malika Çoban da, "Çok şükür zor günler bitti. Babamın geldiği andan itibaren hepsi geride kaldı. Artık yavaş yavaş acılarımızı unutuyoruz. Allah bir daha böyle acı yaşatmasın. Allah başımızdan da eksik etmesin. Çok mutluyuz" diye konuştu.
Bu arada Hasan Eskimutlu'nun geldiğini öğrenen akrabaları da evlerine gelerek ailenin mutluluğunu paylaştı.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2006 Pazartesi 12:44:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?