18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Karikatürleri protesto mitingi

Danimarka'da bir yayın organında yayınlanan Hz. Muhammed ile ilgili karikatürlerin yayınlanması, Osmaniye'de düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı "Sevgi Mitingi" ile protesto edildi.

Dr. Devlet Bahçeli Bulvarı'nda düzenlenen mitinge, Osmaniye'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları destek verirken, binlerce Osmaniyeli ise mitinge destek verdi. Mitinge katılanlar zaman zaman tekbir getirirken, "Peygambere uzanan eller kırılsın", "Muhammed'in ordusu, kafirlerin korkusu" şeklinde sloganlar attı.

Kur'an okunması ile başlayan mitingde konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Mücahit Çelik, Hz. Muhammed karikatürleri yayınlayan kuruluşa ödül verilmesini kınayarak, "Resulümüze dil uzatan, O'nu karikatürize etmek kaydı ve şartıyla dünyaya terörist olarak gösterenlere, Avrupa zihniyeti ödül vermiş. Nasıl üzerinden zaman geçmiş de bu hadise soğumuş veya unutulmuş diyebiliriz? Nasıl Resulümüze dil uzatanlara biz burada, 'Kahrolsunlar, eğer hidayetleri mümkünse hidayet, değilse mahvı perişan olsunlar' diyemeyiz?" şeklinde konuştu.

Miting, konuşmaların ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2006 Cumartesi 16:44:37
Güncelleme :27 Mart 2006 Pazartesi 18:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?