17
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kent ormanı açıldı

Türkiye'nin 44. Kent Ormanı olan Osmaniye Kent Ormanı, düzenlenen törenle açıldı. Zorkun Yaylası yolu üzerindeki Gölyeri mevkiinde bin 100 dönüm arazi üzerine kurulu olan Kent Ormanı'nın açılış törenine Vali İsa Küçük, Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Milletvekilleri Şükrü Ünal, Mehmet Kastal ve Mehmet Sarı, Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, Orman İşletme Müdürü Mustafa Eroğlu, Çevre ve Orman Müdürü Halil Coşkun ile çok sayıda Osmaniyeli katıldı.

Törende konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, önceleri yüzde 72 oranında olan ormanların bugün yüzde 27 oranına indiğini söyledi. Yılmaz, şöyle devam etti:

"Son dönemlerde yoğun bir ağaçlandırma çalışması başlatılmış durumda. Her şehirde bir Kent Ormanı yapılması hedefleniyor. Bununla birlikte ormana bakışın değiştirilmesi de hedefleniyor. Ormanlar artık içine girilmesi yasak tel örgülerle çevrili alanlar olmaktan çıkarılıp, içinde insanların nefes alabileceği bölgeler haline getirilecek."

Valisi İsa Küçük ise konuşmasında, "Orman Bakanlığı'mızı ve Orman Genel Müdürlüğü'müzü, ormana girmenin neredeyse yasak olduğu eski düşünceyi ortadan kaldırarak yeni bir anlayış getirdiği için kutluyorum. Açılmış ve açılacak olan kent ormanları bir anlamda 'ormanla hasım olma, hısım ol' felsefesinin hayata geçirilmesidir. Pek çok kurumun işbirliği ile bu hale getirilen Kent Ormanı, gençlerimize ve Osmaniyelilere armağan ediliyor. Bunun kıymetini bilmek gerekiyor" dedi.

Geleneksel yaylacılık anlayışının sürdüğü bölgede husumetlerin halen mahkemelerde devam ettiğine de dikkat çeken Vali Küçük, "Buna artık bir son vermemiz gerekiyor. Bunun için yine Orman Bakanlığımız, Olukbaşı mevkiindeki 650 Hektarlık bir alanı Çadır Kent olarak kullanılmak üzere çalışmalarına devam ediyor. Valilik olarak buna öncülük ederek ormana zarar vermeden ama yayla geleneğini de canlı tutarak hayata geçirmek istiyoruz. Buralar her zaman güneşin, doğanın, huzurun sofrası olsun. Kent Ormanımız hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi Vali İsa Küçük ve milletvekilleri tarafından kesildi.

Bin 100 dönüm bir arazi üzerinde bulunan Kent Ormanı'nın içerisinde, yürüyüş parkurları, kır kahvesi, çeşme ve spor alanları bulunuyor. Mangallı pikniğin yasak olduğu kent ormanı sık çam ağaçları ve temiz havası ile Osmaniyelilerin daha ziyade rahat bir nefes alma ve spor yapmasına yönelik olarak hizmete açıldı. Açılışın ardından Vali İsa Küçük ve törene katılanlar kısa bir yürüyüş yaptı. Kent Ormanı içerisindeki geniş düzlükte ise büyük çadır kuruldu ve çeşitli folklor gösterisi sunuldu.

.
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 21:11:39
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 11:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?