20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Orman yangınları azaldı

Osmaniye'de, orman yangınlarının geçen yıla göre büyük oranda azaldığı bildirildi. Orman İşletme Müdürü Mustafa Eroğlu, vatandaşların orman yangınları konusundaki duyarlı tavırlarının yangınları azalttığını belirterek, geçen yılla kıyaslandığında, orman yangınları konusunda büyük mesafe kat edildiğini söyledi.

Geçen yıl Osmaniye'nin değişik yerlerinde çıkan 8 yangında 10.3 hektar ormanlık alanın yandığını ifade eden Eroğlu, bu yıl çıkan 3 yangında sadece 1.1 hektarlık ormanın zarar gördüğünü ifade etti. Orman yangınlarının azalmasında vatandaşların bilinçlenmesinin büyük etkisinin olduğunu dile getiren Eroğlu, "Orman köylerine giderek, köylülere orman yangınları konusunda bilgi verdik. Ormanların milli bir servet olduğunu, her yanan ormanın milli ekonomiye büyük darbeler vurduğunu dile getirdik. Bu çalışmalarımızı tüm orman köylerinde yaptık. Aldığımız tedbirler ve vatandaşların konuya duyarlı yaklaşmasıyla bu yıl, geçen yıllara oranla orman yangınları azaldı" dedi.

Anızların yakılmasının da zaman zaman orman yangınlarına yol açtığını belirten Eroğlu, alınan sıkı tedbirlerin ardından anız yakımının azalmasının da orman yangınlarının azalmasında büyük etkilerinin olduğunu bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 12:19:24
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 16:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?