17
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Osmaniye fıstık festivaline hazırlanıyor

Osmaniye'de, 5. Yerfıstığı Festivali'nin programına son şekli verildi. Osmaniye Ticaret Borsası (OTB) Salonu'nda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Davut Çuhadar, OTB Başkanı ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Ali Koza, Tarım İl Müdürü Ali Çeribaş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Tabur ve Aktif Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Celal Kaymak katıldı.

Toplantıda, festival programının son şeklinin belirlendiğini ve afiş ile davetiyelerin hazırlandığını anlatan OTB Başkanı ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Ali Koza, festival etkinlikleri çerçevesinde konserler düzenleneceğini bildirdi. OTB'ye kayıtlı 235 fıstık ticareti yapan üye bulunduğunu ve yerfıstığının tanıtımının yapılması için festival düzenlendiğini kaydeden Koza, festival programı ile ilgili şunları söyledi:

"30 Eylül Cuma günü başlayacak festivalin ilk günü, Zorkun yolu üzerindeki Kent Ormanı'nın açılışı yapılacak. Saat 15.30'da OTB önünden Festival Yürüyüşü başlayacak ve valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk konulacak. Festival programı açılışı aynı gün saat 16.30'da Salı Pazarı yerindeki kapalı semt pazarının açılışı ile yapılacak. Aynı yerde akşam saat 19.00'da Esat Kabaklı ve Gülay Damlalar konser verecekler. Festivalin ikinci günü olan 1 Ekim Cumartesi günü saat 10.00'da Çamlık Sosyal Tesisleri'nde 'Yerfıstığının Ekonomimizdeki Önemi' konulu panel düzenlenecek. Ayrıca yine aynı yerde 'En İyi Yerfıstığı Yetiştiricisi Yarışması' yapılacak. Saat 14.00'daki Belediye Mezbahanesi'nin açılışı ile devam edecek olan festivalimiz, saat 16.30'da 7 Ocak Şehir Stadyumu'nda belediyemiz tarafından düzenlenecek toplu nikah merasimi ile devam edecek. Ardından aynı yerde yine belediyemiz tarafından amatör spor kulüplerimize malzeme yardımı dağıtımı yapılacak. İkinci gün etkinliği yine 7 Ocak Stadyumu'nda Grup Ayna'nın vereceği konser ile sona erecek. Festivalimiz üçüncü gün olan 2 Ekim Pazar günü düzenlenecek tarihi ve turistik yerlere gezi ile son bulacak."

Koza, festival kapsamında düzenlenen tüm etkinliklere Osmaniyeliler'in davetli olduğunu kaydetti. Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur ise, festivale Kültür Bakanlığı tarafından ödenek gönderildiğini ve bu paralar ile festival etkinliklerinde dağıtılmak üzere çantalar yaptırılacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 20:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet göllü IP: 85.99.34.xxx Tarih : 27.09.2005 10:22:08
bilmiyorum yaptığınız festivale sevinsem mi? üzülsem mi? neden mi: ben şu anda br osmaniyeli olarak kastamonu ilinde görev yapıyorum ve işim icabı buradaki ilçelerin festivavllerine gitme fırsatı buluyorum öyle bir festival ki san ki dünyanın en zengin kenti zandededirsin getirdikleri sanatçılar türkiye çapında star kişiler mesela M. SANDAL LARA P. DİNÇÖZ V.B. gibi gerçektende etkileyici bir havai fişek gösterileri var olimpiyatları aratmayacak kadar güzel yani anlatmak istediğim biz çok fakiriz(OSMANİYE) yoksa onlar mı eğlenceye çok düşkün UMARIM İKİNCİ SECENEK DOĞRUDUR.AMA HİÇ SANMIYORUM NEYSE HER NEYİMİZ VARSA OSMANİYE YE FEDA OLSUN UMARIM BİR GÜN TÜRKİYENİN DEĞİŞMEZİ OLACAĞIZ... SAYGILAR OSMANİYEM...