18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Osmaniye'den yoksullara 500 kurban

Osmaniye Genç İş Adamları Derneği (OGİAD) tarafından yapılan bir organizasyonla ilde hayırseverlerden toplanan 500 adet Kurban Kimse Yok mu Derneği'nin katkılarıyla Diyarbakır ve Şanlıurfa'da kesilerek yoksul vatandaşlara dağıtıldı.

Osmaniyeli işadamlarından Halil Çiftçi, Servet Yanbak, Gazi Kozanoğlu, Yusuf Ekiz, İbrahim Çaldır, İrfan Pancar, Kimse Yok Mu Derneği öncülüğünde kurban etlerinin dağıtımına katıldı.

Diyarbakır'a Kurban dağıtan grubun içerisinde yer alan OGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yanbak, Güneydoğulu kardeşlerinin yanında bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Yıllarca bölgenin ihmal edildiğinin farkına vardıklarını belirten Yanbak, "Derneğimiz öncülüğünde toplanan 500 kurban Şanlıurfa ve Diyarbakır'daki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı" dedi.

Yanbak, bundan sonraki yıllarda daha çok kurban toplayarak bölgedeki vatandaşlara dağıtmayı ve bayramlarını kutlamayı kendilerine şiar edineceklerini kaydetti.

Bu arada, Kurban Bayramı'nda ailesini bırakarak Güneydoğu'ya da et dağıtımına gönüllü olarak katılan iş Adamı Halil Çiftçi, gelecek yıl yine bu organizasyonun içerisinde yer almaya çalışacağını ifade etti.

Bu yardım organizasyonu sayesinde kurban bayramının idrakine vardığını aktaran Çiftçi, "Doğu'da gerçekten duygulu anlar geçirdik. Keşke daha önce gitseydik diye iç geçirdim. Et dağıtılan evlerin her birinde ayrı bir dram yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

 

Osmaniye Haber
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 10:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?