18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAHÇE - OSMANİYE

19 bin fidan dağıtıldı

Bahçe'de, meyveciliğin geliştirilmesi amacıyla çeşitli türlerde 19 bin 648 adet meyve fidanı dağıtıldığı bildirildi.

Bahçe İlçe Tarım Müdürü İbrahim Kargı, İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden alımı yapılan meyve fidanlarının çiftçilere dağıtıldığını belirterek, "Fidan taleplerinin alındığı süre içerisinde İlçe Tarım Müdürlüğü’ne müracaat eden ve şartları fidan almaya uygun bulunan 26 yerleşim birimindeki 163 çiftçiye; 8 bin 46 adet kiraz, 5 bin adet tüplü zeytin, 5 bin 60 adet bodur elma, bin 360 adet şeftali ve 182 adet aşılı bağ olmak üzere toplam 19 bin 648 adet meyve fidanı dağıtımı yapıldı" dedi.

Kargı, ayrıca Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bütçesinden alınarak, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne tahsis edilen bin adet tüplü zeytin fidanının dağıtımının da sürdüğünü belirtti. Amaçlarının Bahçe’de meyveciliği geliştirmek olduğunu ifade eden Kargı, şunları söyledi:

"İlçemizin iklimi, coğrafi konumu, toprak özellikleri ve arazi durumu birçok meyve türü ve çeşidinin yetiştiriciliğine son derece uygundur. Çoğu meyilli olan tarım arazilerimizdeki su erozyonunun önlenmesi, birim alandan elde edilen verim ve dolayısıyla gelirin arttırılarak çiftçilerimizin hayat standartlarının yükseltilebilmesi için ilçemizde meyvecilik sektörünün geliştirilmesi gerekir. İlçe Tarım Müdürlüğü olarak ilçemizdeki meyveciliğin geliştirilip yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla yoğun bir şekilde çiftçi eğitim toplantıları, seminerler ve teknik geziler düzenliyoruz. Ayrıca başta İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesi ve Sosyal Riski Azaltma Projesi olmak üzere uygun kaynaklardan çeşitli meyvecilik projeleri uyguluyoruz. Amacımız mümkün olan en kısa süre içerisinde ilçemizi bir meyvecilik merkezi haline getirerek, ilçemizden iç ve dış piyasaya meyve pazarlanmasını sağlamaktır."

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 11:53:50
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 12:06:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?