24
Mayıs
2024
Cuma
BAHÇE - OSMANİYE

Arıcılık kursuna 6 kadın katıldı

Bahçe'de, İlçe Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Arıklıkaş Tarım Danışmanlığı işbirliğiyle arıcılık kursu düzenlendi.

Arıklıkaş Köyü’nde 8 gün süren kursa, Arıklıkaş ve Örencik Köyleri’nden 6’sı bayan olmak üzere toplam 22 çiftçi katıldı. Kursu, Bahçe İlçe Tarım Müdürü İbrahim Kargı ile Osmaniye İl Tarım Müdürlüğü Proje ve İstatistik Şube Müdürlüğü Teknikeri Mehmet Öztürk verdi. Kurs süresince kursiyerlere; arıcılığın ülke için önemi, arı ailesi, arıcılık ürünleri, arının çoğaltılması, arıcılık malzemeleri, arıcılıkta uygun bakım ve besleme, arı hastalık ve zararlıları gibi konularda teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

Arıklıkaş Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Gülderen Bolat, Arıklıkaş Köyü’nün iklimi, bitki örtüsü ve coğrafi yapısının, tarımın birçok alt sektörü için olduğu gibi bal arısı yetiştiriciliği için de çok uygun olduğunu belirterek, "Köyümüzde elverişli olan şartlara uygun seviyede arıcılık yapılmasını sağlamak ve çiftçilerimizi arıcılığa teşvik etmek amacıyla bu kursu düzenledik. Çiftçilerimizin tarımsal bilinç düzeyini artırarak hayat standartlarını yükseltmek için çiftçilerimize yönelik eğitim ve yayım faaliyetlerimiz artarak devam edecektir" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Fettahlıoğlu ise vatandaşların tarımsal ve diğer konulardaki her türlü yasal kurs taleplerini karşılayabilecek imkana sahip olduklarını ifade ederek, istenen yerleşim birimlerinde istenilen dönem ve saatlerde kurs düzenlemeye hazır olduklarını ifade etti.
Kursa katılanları tebrik eden Bahçe İlçe Tarım Müdürü İbrahim Kargı da şunları kaydetti:
"Ülkemiz zengin florası ve uygun ekolojisi sebebiyle arıcılığa son derece uygundur. Dünya üzerindeki ballı bitkilerin yüzde 75’i yurdumuzda yetişmektedir. Ülkemiz, 4 milyon arı kolonisi varlığı ile dünyada 3. ve 63 bin ton bal üretimi ile de dünyada 4. sırada bulunmaktadır. Arıcılık toprağa fazla bağımlılık göstermemesi, az sermaye istemesi ve yatırımın kısa sürede gelire dönüşmesi sebebiyle avantajlı bir tarımsal faaliyettir. Bal arısı insan beslenmesi ve sağlığına yaptığı katkının yanında birçok bitkinin tozlaşmasının sağlanmasında da çok büyük öneme sahiptir. Bu önemli böceğin ilçemizde yetiştiriciliğini geliştirip yaygınlaştırmak amacıyla gerekli her türlü çalışmayı yapacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 15:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?