17
Mayıs
2024
Cuma
BAHÇE - OSMANİYE

Bahçe şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Hakkari’nin Kavaklı Köyü Feraşin Yaylası kırsalında, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL militanlarıyla girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Eroğlu, memleketi Osmaniye’nin Bahçe İlçesi’nde toprağa verildi. Cenaze törenine katılan binlerce kişi, terörist başı Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar attı, teröre lanet yağdırdı.

Şehit uzman çavuşun cenazesi, ilçe girişinde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan binlerce kişi tarafından karşılandı. Tekbirlerle Bahçe Merkez Camii’ne getirilen Eroğlu’nun cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından Kızlaç Köyü’ne götürüldü.

Cenaze törenine milletvekilleri Şükrü Ünal ve Mehmet Sarı, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Karabulut, Vali Yardımcısı Haluk Sezen, Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Bahçe Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Bahçe Belediye Başkanı Murat Altundiş, askeri ve sivil erkan ile şehit yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Şehit Mehmet Eroğlu’nun biyografisinin okunmasının ardından konuşan Jandarma Kıdemli Albay Ömer Karabulut, "Türk milleti, vatan bildiği toprak üzerinde, tarih boyunca bir bayrak altında özgür olarak kalabilmesini şehitlerine borçludur" dedi.

Hakkari’de çıkan çatışmada 13 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini belirten Karabulut, şehitlerin kanının yerde kalmayacağını ve mücadelelerine yılmadan devam edeceklerini bildirdi.
Bu arada, şehit yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü ve fenalık geçirdi. Şehit Mehmet Eroğlu’nu, 3 yaşındaki oğlu Mustafa da uğurladı. Eroğlu’nun hamile olduğu bildirilen eşi Sultan ise cenaze törenine katılamadı.

Şehit Mehmet Eroğlu’nun tabutu daha sonra tekbir ve sloganlar eşliğinde bir müddet omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına kondu. Törene katılanlar sık sık "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Apo’yu besleyen eller kırılsın" sloganları attı. Şehit uzman çavuş, Kızılaç Köyü’nde toprağa verildi.

iha-bahçe
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2004 Salı 17:09:23
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 13:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AL KAPLAN IP: 195.175.37.xxx Tarih : 26.02.2005 12:41:12
bahçe ilçesinin çok guzel fotoğrafları katılarak ilçenin yayla konumunda ilerlemesini sağlar