18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAHÇE - OSMANİYE

Silajlık mısır dağıtıldı

Bahçe'nin Arıklıkaş Köyü Tarım Danışmanlığı tarafından üreticilere 500 kilo silajlık mısır tohumluğu dağıtıldı.

Bahçe’de, Osmaniye İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden temin edilen 500 kilo silajlık mısır tohumluğu, düzenlenen törenle üreticilere dağıtıldı. Dağıtılan tohumlukla 200 dekar alanda mısır ekimi gerçekleştirileceği ve bu ekimden yaklaşık bin ton mısır silajı elde edileceği bildirildi.

Silajlık mısır tohumu dağıtım töreninde, Arıklıkaş Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Gülderen Bolat tarafından çiftçilere silajlık mısır yetiştiriciliği, silaj yapım tekniği ve hayvancılıkta silaj kullanımının önemi hakkında detaylı bilgiler verildi.

Bolat, "Halen görev yaptığım Arıklıkaş Köyü’nde geçimini hayvancılıktan sağlayan 103 çiftçi ailesine ait 350 baş kültür ırkı sığır vardır. Hayvancılıkta gelir ve verim artışı sağlamanın yegane yollarından biri de kaliteli kaba yem kullanımını artırmak ve yaygınlaştırmaktır. Mısır silajı da önemli bir kaliteli kaba yemdir. Hayvancılıkta mısır silajı kullanımı ile yem maliyetleri önemli ölçüde azalır, verim artışı sağlanır ve bunların sonucu olarak da çiftçilerimizin hayat standardı yükselir. Kaliteli ve ucuz bir kaba yem olan mısır silajının köyümüzde kullanımını daha da artırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla silajlık mısır tohumu temin ederek çiftçilerimize dağıtımı yapılmıştır. Kaynak sağlanabildiği taktirde tarım sektörünün bütün dallarında çiftçilerimiz için hizmet sağlamaya devam edilecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 14:00:17
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 12:04:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?