2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

DSP'den Anayasa paketine destek

DSP İL BAŞKANI'NDAN ANAYASA PAKETİNE DESTEK

Demokratik Sol Parti (DSP) Ağrı İl Başkanı Levent Delikara, DSP Genel Başkanı ve milletvekillerinin anayasa paketine destek vermemeye devam etmeleri halinde partisinden istifa edeceğini açıkladı.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Levent Delikara, demokratik açılım ve anayasa paketini değerlendirdi. Demokratik açılımın bir cesaret örneği olduğunu ifade eden DSP İl Başkanı Delikara, "Demokratik açılım gerçektende bu bölge ve ülkemiz için oldukça gereklidir. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı kalkıp Kürt sorunu var diyorsa, bu büyük bir olaydır. Bu projenin içi boş değildir. İçini kimler dolduracak, içini bizler dolduracağız. Bana çok mantıklı bir proje olarak geliyor. Sadece rahmetli Özal'dan bu tarafa kimsenin cesaret edemediği bir olaydır. Bu yüzden kim bu demokratik açılımın içi boş derse yanılır. Bunu içini sivil toplum örgütleri ve bizler dolduracağız. Bizler doldurduğumuz zaman ne olacak, baştan sona bitmiş olacak" dedi.

Anayasa değişikliğine DSP'nin destek vermemesine şaşırdığını belirten Levent Delikara, "Her ne kadar benim vekillerim Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni terk etmiş olsalar da genel başkanımızın bir tavrı vardı. Oylamaya katılıp oy da verecekti. Son anda ne olduysa bilemiyorum, ama çözülemedi. Biliyorsunuz bu konu referanduma gidecek. Referanduma gittiği takdirde biz Ağrı il örgütü olarak bu paketi destekleyerek savunacağız. Bir ülkenin güzelliği olacaksa hepimiz dört elle sarılmalıyız. Anayasa değişikliği hepimiz için şart, hepimizin özgürlüğüdür. Bu bizim değil hepimizin sorunudur. Bu yüzden anayasa değişikliğine mutlaka ama mutlaka hepimizin destek vermesi gerekiyor" dedi.

Bu proje için her türlü riski alacağını dile getiren Delikara, "Bizim bu projeye bakış açımız bellidir. Bunun sonunda ihraç mı olur istifa mı biz her türlü cezaya hazırız. Eğer Genel Başkanımız ve milletvekillerimiz anayasa değişikliğine destek vermezse, il başkanlığından istifa ederim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 17:34:03
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 22:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
PERVASIZ IP: 85.104.164.xxx Tarih : 25.04.2010 10:20:21

Başkanım aman haa sakın istifa edeyim demeyin yoksa Ağrı gibi bir yerde o koltuğa oturacak birini bulamayız haberiniz olsun hiç olmazsa siz oturuyonuzda bir işe yarıyor bu arada DSP diye bir parti varmıydı.