2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Fuhuş şebekesi çökertildi

AĞRI'DA 'FUHUŞ04' OPERASYONU

Ağrı Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Fuhuş04' adlı operasyonda liderliğini bir kadının yaptığı şebeke çökertilirken, 13 kişi gözaltına alındı.

Yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yurt dışından Türkiye'ye girişlerine yardımcı oldukları yabancı uyruklu kadınları Ağrı'ya getirerek cebir, şiddet ve hile ile pasaportlarına el koyan ve para karşılığı zorla fuhuş yaptıran bir şebekeye yönelik bir çalışma başlattı.

Yaklaşık 6 ay süren takip sonucu önceki gün sabaha karşı eş zamanlı olarak harekete geçen ve baskınlar düzenleyen emniyet ekipleri 13 kişiyi gözaltına aldı.

Liderliğini S.N. isimli kadının yaptığı örgütün üyelerinden K.Ü. adlı şahsın kamuya ait yatak ve battaniyeleri örgüte vererek lojistik destek sağladığı tespit edilirken, yapılan operasyonlarda 5 adet yatak, mağdur şahısların isimlerine düzenlenmiş çok sayıda pasaport ve kimlik, çok sayıda para havale makbuzu, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca bu tabancaya ait 1 adet şarjör ve 1 adet kuru sıkı fişek, 1 adet bıçak, 1 adet battaniye ve muhtelif eşyalar ele geçirildi.

Polis gözetiminde 4 gün kalan zanlılar, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüt faaliyeti çerçevesinde Ağrı'da organize bir şekilde insan ticareti yaparak yabancı uyruklu bayanları fuhuşa teşvik etmek, bunun yolunu kolaylaştırmak, fuhuş için aracılık ve yer temin etmek" suçlarından Ağrı Adliyesi'ne sevk edildi.

Zanlılardan Ş.B., A.A. ve S.D. 4'er bin lira, N.B. isimli kadın ise 2 bin lira para cezası karşılığında denetimli olarak serbest kalırken, S.N., G.Z., M.İ., Ö.A., İ.A., G.S., K.Ü., Ü.I. ve M.S.T. isimli 9 şahıs tutuklanarak Ağrı M Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

AĞRI'DA 'FUHUŞ04' OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 13:57:02
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 14:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?