2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Kızlar erkekleri geçti!

KIZ ÖĞRENCİ SAYISI ERKEKLERİ GEÇTİ

Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Kuşkaya İlköğretim Okulu'nda kız çocuklarının sayısının, erkek öğrencilerinden daha fazla olduğu bildirildi.

Patnos'un Kuşkaya İlköğretim Okulu Müdiresi Demet Erkoç ile öğretmenler Neslihan Türker, Berna Uçkan ve Aysel Cestan, çocuklarını okula göndermeyen ailelerle tek tek görüşerek kızların okullu olmasını sağladı. Okuldaki 130 öğrenciden 70'inin kızlardan oluştuğunu söyleyen Okul Müdiresi Demet Erkoç, köy halkıyla kısa sürede kaynaşmalarının kızların okullu olmasında etkili olduğunu söyledi.

Kuşkaya İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Patnos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Faruk Çınarkaya ile İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yardımcı, okula kırtasiye, giyim, oyuncak, koltuk, elektronik eşya yardımında bulundu. Çınarkaya, okumak isteyen bütün kız öğrencilerin okul masraflarını karşılayacağını belirterek, kızlarını okula göndermeyen velileri de ikna etmeye çalışacaklarını söyledi.

Köydeki kız çocuklarının okumaya çok istekli olduklarını belirten Okul Müdiresi Demet Erkoç, kendilerini kırmayıp çocuklarını okula gönderen ailelere teşekkür etti. Öğrenci velilerinin okulla işbirliği içinde olduğunu anlatan Erkoç, "Okuldaki kız mevcudu artık erkek öğrencilerden fazla. Bu beni ve öğretmen arkadaşlarımı çok mutlu ediyor" diye konuştu.

KIZ ÖĞRENCİ SAYISI ERKEKLERİ GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 11:30:05
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 16:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?