2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

'Kurtuluş Şöleni' 4 Nisan'da

AĞRI 1. GELENEKSEL KURTULUŞ ŞÖLENİ'NE HAZIRLANIYOR

Ağrı Belediyesi, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü dolayısı ile '1. Geleneksel Kurtuluş Şöleni' düzenleyecek

Ağrı Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu'nda 4 Nisan 2010 tarihinde başlayacak şölende tüm mahalle futbol takımlarına malzeme yardımında bulunulacak, bir sonraki gün ise İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri arasında özel bir futbol maçı düzenlenecek.

Şölen programı, 7-9 nisan tarihleri arasında ücretsiz sinema günleri ile devam edecek, 11 Nisan tarihinde ücretsiz tiyatro oyunu sahnelenecek. 15 Nisan tarihine kadar devam edecek etkinliklerde Ağrı'da ilk defa 'Dengbejler Şöleni' düzenlenecek. 12 Nisan

Pazartesi günü Ağrı Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda saat 18.30'da başlayacak olan programa yoğun ilgi olması bekleniyor. 13 Nisan Salı Günü ise bu defa Ağrılı ve diğer illerde yaşayan aşıklar, bağlamaları ile Ağrılıların karşısında olacaklar. Uzun yıllardır Ağrı'da yapılamayan 'Aşıklar Şöleni' yıllar sonra Ağrı Belediyesi ile yeniden başlamış olacak. 14 Nisan Çarşamba Günü dünyanın ve Türkiye'nin en usta isimlerinden olan Prof. Dr. Fuat Başar'un açacağı 'Ebru ve Hat Sergisi' ile devam edecek olan program, saat 15.00'de usta gazeteci-yazar Mehmet Metiner'in konferansı ile sürecek. 15 Nisan Perşembe Günü Erzurum Caddesi üzerinde büyük bir coşku ile kutlanması beklenen 'Kurtuluş Şöleni' heyecanı daha sonra Ağrı Stadyumu'nda devam edecek. Usta sanatçılar Rojin ve Doğuş'un sahne alacağı etkinlikler havai fişek gösterileri ile son bulacak.

HALKIMIZI BEKLİYORUZ;

Ağrı'da kurtuluş heyecanını büyük bir coşku ile kutlayacaklarını belirten Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, tüm vatandaşları bu etkinliklere katılmaya davet etti. Bu etkinliklerin geleneksel olarak devam ettirileceğini ifade eden Başkan Arslan "İlimizde ilk def başlatacağımız 1. Geleneksel Kurtuluş Şöleni'nin hayırlı olmasını diliyorum. Yapacağımız etkinliklerin halkımızın katılımı ile daha coşkulu geçmesini temenni ediyorum. Halkımızla bütünleşerek bu etkinlikleri en güzel şekilde gerçekleştireceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 14:17:01
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 15:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?