30
Mayıs
2024
Perşembe
DOĞUBEYAZIT - AĞRI
Belediye Sayfaları

40 yıl su kesintisi olmayacak!

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçe Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen projenin hayata geçmesiyle birlikte ilçede içme suyunun 40 yıl boyunca kesilmeyeceğini belirtti.


Doğubayazıt Kültür binasında projeyi tanıtan ve yaptıkları başvurunun kabul edildiği müjdesini veren Başkan Mukaddes Kubilay, projenin Doğubayazıt'ın geleceğini ışık tutacağını söyledi. Proje için Türkiye'den 400 belediyenin başvurduğunu ve bunların arasından 8 tanesinin seçildiğini ifade eden Kubilay "İlçemiz bu 8 belediyenin arasına girmeyi başardı. Şimdi proje kapsamında 53 kilometrelik balık gölü içme suyu isale hattı tamamen değişecek ve tüm işletim sistemi bilgisayara bağlanacak. Böylece herhangi bir yerden patlama ya da sızma olursa ekiplerimiz bundan haberdar olup en kısa zamanda müdahale edecektir" dedi.


Proje kapsamında ilçeye arıtma tesislerinin de kurulacağını söyleyen Başkan Mukaddes Kubilay, "Halkımızın çalışmalarda ellerinden geldiğince bize destek olması lazım. Eğer bu projeyi hayata geçirebilirsek halkımızın 40 yıl boyunca 24 saat suyu akacak" şeklinde konuştu.


Yapılacak projenin tahmini bedelinin yaklaşık 50 milyon YTL olduğu bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 13:48:48
Güncelleme :3 Eylül 2008 Çarşamba 13:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?