17
Mayıs
2024
Cuma
DOĞUBEYAZIT - AĞRI
Belediye Sayfaları

Bakanların Doğu Beyazıt çıkarması

Ağrı’dan karayolu ile Doğubeyazıt İlçesi’ne geçen bakanlar Zeki Ergezen ve Erkan Mumcu, ilçede çeşitli incelemelerde bulundu. Gürbulak Sınır Kapısı ile Doğubeyazıt arasında yapılan 40 kilometrelik yolu inceleyen Bakan Ergezen, duble yollar sayesinde kaza oranının yüzde 80 civarında azaldığını söyledi.

Yolun, en kısa sürede tamamlanmış yol unvanı aldığını da belirten Bakan Ergezen, "Bölünmüş yollarda yapılan 1 yıllık ölçümlerde kazalar yüzde 80 oranında azalmıştır. Alkol ve uyku gerekçeleri de olmasa ülkemizde trafik kazaları kalmayacak. Bakan olarak 41 ili gezdim. Her yapılan yol çalışmalarını yerinde inceledim ve incelemeye devam edeceğim" dedi.

Doğubeyazıt’ta meydana gelen depremlerde evleri yıkılan vatandaşlara da müjdeli haberler veren Bakan Ergezen, "Doğubeyazıt’ta meydana gelen depremlerde evleri yıkılan vatandaşlarımız, kış gelmeden evlerine girecekler. Türkiye’de en hızlı gerçekleştirilen ihale bu yıl deprem konutları için yapılmıştır. 1 ay içersinde bu iş bitecektir" şeklinde konuştu.
Bakan Ergezen, Gürbulak Sınır Kapısını da, ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu ise Doğubeyazıt İlçesi’ndeki tarihi İshak Paşa Sarayı’nı, AK Parti Ağrı Milletvekili Cemal Kaya ile birlikte gezdi. Sarayda acil olarak restorasyon yapılması gerektiğini vurgulayan Bakan Mumcu, "Sarayın duvarları şişmiş. Her an yıkılabilir. Tarihine uygun bir restorasyon ile eski muhteşem görünümü kazandırılabilir. Bu konuyu hemen ele alacağız" diye konuştu.

Bakan Mumcu, Doğubeyazıt’ta yapımı yıllardır yarım kalan kültür binasında da incelemelerde bulunarak, "Bu Kültür binasını belediye veya şahıs isterse gelsinler verelim. Üstelik onlara teşvik bile veririz" dedi. Bakanlar, gezi ve incelemelerinin ardından karayolu ile Ağrı’ya döndüler

iha-ağrı
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 10:28:56
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 14:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?