23
Mayıs
2024
Perşembe
DOĞUBEYAZIT - AĞRI
Belediye Sayfaları

Berber ve kuaförlerde seçim

Doğubayazıt kutlu Aktaş spor salonunda Doğubayazıt berberler ve kuaförler derneğinin 1.olağan kongresi seçimi yapıldı.

İstiklal marşı ve saygı duruşu ardında derneğin yönetim kurlu ve denetim kurulu faaliyet raporları okunduktan sonra Ahmet Mertbey tarafından yönetilen divan kurulu başkanlığına Seçime tek liste halinde girildi. Başkan Musa Yardımcı, Bşk Vekili Sıddık Söyler, Üyeler Ekrem Erdoğan, Fatma Karahan, Zübeyt Bitirge Yeni listede seçildiler. Başkan Musa Yardımcı yaptığı konuşmada“bu güne kadar berberlik ve kuaförlük belgesi olmayan 70 arkadaşımıza dernek olarak Ağrı ili çıraklık eğitim merkezinde usta öğretici, usta ve kalfa belgesi aldık ve daha çok arkadaşımızın belgesi yok bunlara da dernek olarak belge alacağız.1 Yıldır her Pazar günü nöbetçi berber sistemi getirdiklerini meslektaşlarımızın haftada bir Pazar günü aileleri ile geçirmek üzere tatil günleri düzenledik. Fiyat tarifesini uygun bir şekilde düzenlediklerini, bundan sonraki çalışmalarımızda biri Doğubayazıt’a çıraklık eğitim merkezinin getirilmesi olacaktır ”dedi.

İlçe kaymakamı A.Rauf Ulusoy yaptığı konuşmada“Avrupa birliğine giriş sürecinde olan ülkemizde Doğubayazıt’ta böyle sivil toplum örgütlerinin çoğalması bizleri sevindiriyor. İlçemizde yapılan tüm sivil toplum örgüt çalışmalarına katılıyorum. Sizlerin böyle dayanışma içerisinde olduğunu gördüğümüzde çok mutlu oluyoruz. Bir bölgede bir ilçede ne kadar sivil toplum örgütü olursa o yerde sorunlar mahallinde çözülür. Devlet olarak sizlerin bu çalışmalarınıza daima destek olacağız, İlçemiz tarihi ve turistik bir ilçe konumunda olduğu için Doğubayazıt’ta bir an evvel çıraklık eğitim merkezinin açılması için hep beraber çalışmalar yürüteceklerini ”dile getirdi.

Esnaf ve Sanatkârlar Oda başkanı Yaşar Ergül yaptığı konuşmada“ilçemizin belge bakımında çok sıkıntılarının olduğunu ilçede çalışan her kesimdeki esnafın belgesinin olmadığını ilçeye gelen yabancı turistlere daha iyi daha kaliteli bir hizmet vermeleri için tüm esnaf ve sanatkârların belgeli olması gerektiğini ”dile getirdi.
Toplantıya katılan: ilçe kaymakamı A.Rauf Ulusoy, Belediye bşk vekili Şükran Gültekin ve Belediye Meclis Üyeleri,Milli Eğitim Müdürü Cemal Ersü, Esnaf ve sanatkârlar oda başkanı Yaşar Ergül, Ticaret ve sanayi oda başkanı Ali Efe, Şoförler ve otomobilciler oda başkanı Fatih Tanrıkulu, sivil toplum örgüt dernek başkanları yanı sıra ilçede çok sayında vatandaşta katıldı. Kutlu Aktaş Spor Salonu önünde ilçe kaymakamı Belediye bşk vekili,Milli Eğitim Müdür,Doğubayazıt Berbeler ve Kuaförler Derneğine yeni seçilen yönetim kurulu ve tüm sivil toplum örgüt başkanaları hatıra bir fotoğraf çektirdiler.Toplantı sonrası kaymakam A.Rauf Ulusoy tarafından sivil toplum örgüt başkanları ve Doğubayazıt berberler ve kuaförler derneğine yeni seçilen yönetim kurulu üyelerine ishak paşa sarayında yemek verildi.

Sıddık SÖYLER/KentHaber/ Doğubeyazıt
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 10:54:29
Güncelleme :21 Aralık 2005 Çarşamba 17:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?