19
Mayıs
2024
Pazar
DOĞUBEYAZIT - AĞRI
Belediye Sayfaları

Doğubeyazıt'ta deprem konutları için inceleme başladı

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde meydana gelen deprem felaketinin ardından, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yeni yapılacak konutlar için 15 kişilik heyet, deprem bölgesinde incelemelerde bulunuyor.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen tarafından görevlendirilen 15 kişilik heyet ile Ağrı Bayındırlık İl Müdürlüğü'nden de 10 kişinin katılımıyla deprem bölgesinde yapılacak konutlar için yer tespit çalışmalarına başlandı. Doğubayazıt İlçe Kaymakamı Nurullah Çakır ve yer tespiti için gelen heyetin, deprem bölgesi Yığınçal, Kutlubulak, Sağlıksuyu köyleri ile Kutlubulak Köyü'ne bağlı Bayındır Mezrası'nda yaptıkları çalışmalar sonucunda, konut yapımına başlanılacak.

Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç ve beraberindeki heyet, depremde hasar gören evleri yerinde inceleyerek tespit çalışmaları yaptı. Sadık Yamaç, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'in talimatı üzerine Doğubayazıt'a geldiklerini söyledi. Yamaç, jeologlarla birlikte yerleşim alanları değişecek olan köylerde tespit çalışmalarını bitirerek kış gelmeden depremzedelerin afet konutlarına geçmesi gerektiğini belirterek, "Doğu Anadolu Bölgesi'nde kışın erken gelmesi nedeniyle, çalışmalarımızı acilen yapmamız ve konutlarımızı çok seri bir şekilde bitirmemiz lazım" dedi.

Yoğun bir çalışma temposu içinde olan heyete köylüler tarafından tandır ekmeği, koyun yoğurtlu ve taze otlu peynir ikramı yapıldı. Yığınçal, Kutlubulak, Sağlıksuyu köyleri ile Bayındır Mezrası sakinleri yeni yapılacak afet konutlarına geçmek için sabırsızlıkla beklerken, yetkililerden yiyecek ve giyecek gibi yardımlar beklemediklerini ifade ettiler. Depremzedeler, sadece kış mevsimi gelmeden önce yapılacak evlerine kavuşmak istediklerini söylediler.

iha-ağrı
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 13:03:22
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 14:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?