19
Mayıs
2024
Pazar
DOĞUBEYAZIT - AĞRI
Belediye Sayfaları

Doğubeyazıt'ta kısa dönem erler yemin etti

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde bulunan 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda 297. Kısa Dönem olarak askerlik hizmeti yapan 107 erbaş, düzenlenen törenle yemin ettiler.
1. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende bir konuşma yapan Tuğgeneral Bülent Dağsalı, Türk Ordusu'nun tarih boyunca zaferden zafere koştuğunu söyledi. Tuğgeneral Dağsalı, ordunun milletin haysiyet ve şerefini koruyan kutsal ve milli bir ocak olduğunu belirterek, "Bu ocak her zaman milleti ile iç içe, gönül gönüle yaşamıştır. Ordumuz daima Türkiye Cumhuriyeti'nin emrinde ve hizmetinde kalmasını bilmiştir. Çünkü ordumuz, bu vatanın evlatlarına kucak açmış gerçek bir aile ocağıdır. Bu kadar güzel meziyetleri ve üstün nitelikleri bünyesinde toplayan ordumuz, aynı zamanda insanlara beden terbiyesi veren, gönüllere şevk ve heyecan katan kutsal bir ocaktır. Kutsal askerlik görevi üstün bir cesaret, fedakarlık, dürüstlük gibi temel niteliklere dayanır. Askerlik, vatan ve millet sevgisi ile bütünleşen bir vazife olduğu için, sorumluluk bilinci ile yerine getirebilir. Cumhuriyetimiz'in temel niteliklerinden ve Atatürkçü düşünce sisteminde asla ödün vermeyin. Vatan, millet, bayrak ve insan sevginizi her şeyden üstün tutunuz" dedi.
Daha sonra Tuğgeneral Dağsalı tarafından birliğe ilk katılan askere plaket verildi, iki asker tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Tören, askerlerin silah üstüne el koyarak yemin etmelerinin ardından sona erdi.
AĞRI - İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2004 Cumartesi 14:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?