19
Mayıs
2024
Pazar
DOĞUBEYAZIT - AĞRI
Belediye Sayfaları

Doğubeyazıt'ta satranç turnuvası

16 Yaş altı Satranç Dünya Olimpiyatı bugün Doğubayazıt'ta başladı. Olimpiyat Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) Başkanı Kalmikya Cumhurbaşkanı Kirsan Ilyumzhınon'un Doğubayazıt'a katılımı ile gerçekleşti. 

Saat 16,30 da Yapılan resmi açılışta konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ilyumzhınon “ Biz dünya genelinde satrancın ilerlemesi için seferberlik ilan ettik. Özellikle okuldaki öğrencilerin daha fazla satranca ilgi göstermesini için çaba sarf ediyoruz. Bugün de Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 16 Yaş altı Olimpiyatını başlattık. 

Çok güzel bir ortam bu organizede katkısı olan herkese teşekkür ederim. Dünya’nın dört bir tarafından gelen bütün sporcuları tebrik ederim. Hepimiz kardeşiz.”diye konuştu. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı ise yaptığı konuşmada ise Türkiye’nin çok tarihi ve doğa güzelliği olan bir ilçesinde olimpiyat organize ettiklerini söyledi. Başkan Yazıcı “ Türkiye de satrancın gelişmesi için bütün imkânlarımızı kullanıyoruz. 

Özellikle okuldaki öğrencilerin satranç ile ilgilenmesi çabası içerisindeyiz.”dedi. Olimpiyatın da Doğubayazıt’ta organize edilmesi için çok emek verildiğini belirten Yazıcı “ Olimpiyatın Doğubayazıt’ta organize edilmesi için çok çaba sarf ettik. Bugünde Doğubayazıt’ta olimpiyat başladı. Herkese hayırlı uğurlu olsun.Bu organizede katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.”diye konuştu. Ağrı Valisi H.İbrahim Akpınar ise olimpiyatların Ağrı’da organize edilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Konuşmalardan sonra Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı katkılardan dolayı Kalmikya Cumhurbaşkanı Kirsan Ilyumzhınon’a plaket verdi. Törenden sonra oyun masalarını bulunduğu yeri gezen Cumhurbaşkanı Ilyumzhınon’ Ağrı Valisi H.İbrahim Akpınar ile satranç oynadı. Kısa süren oyunda taraflar berabere kaldı. 

Doğubayazıt Golden Hill’de organize edilen 16 Yaş altı Dünya Gençler Satranç Olimpiyatına 25 ülkeden 110 sporcu antrenör ve kafile yöneticileri ile katıldı. Bir hafta sürecek olan Olimpiyat Cumartesi İshakpaşa Sarayı’nda yapılacak final maçı ile sona erecek.
Sıddık Söyler-Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2006 Pazar 19:45:48
Güncelleme :7 Ağustos 2006 Pazartesi 11:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?