18
Mayıs
2024
Cumartesi
DOĞUBEYAZIT - AĞRI
Belediye Sayfaları

Doğubeyazıt'ta tiyatro şenliği

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde, 2. Tiyatro Şenlikleri kapsamında öğrenciler tarafından sahnelenen İngilizce oyun, büyük beğeni topladı.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu İngilizce öğretmenleri Berna Orhan ve Şekernaz İlgin denetiminde hazırlanan oyunlar, Kutlu Aktaş Gösteri Merkezi'nde sahnelendi. Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan 40 kişilik ekip, "Kırmızı Başlıklı Kız" adlı tiyatro eseri, İngilizce olarak sahnelendi. Öğrenciler daha sonra velileri ile birlikte, hazırlanan ingilizce şarkıları ve danslarınadan oluşan show programı yaparak eğlendi. Salonda bulunan öğrenci velilerinin çoğunun İngilizce bilmemesine rağmen, oyunları dikkatlice izledikleri gözlendi. Sahnede kendi çocuklarını izleyen veliler, oyun bitiminde onları ayakta alkışladılar.
2. Tiyatro Şenlikleri'ni başlalatan Doğubeyazıt Kaymakamı Nurullah Çakır, ilçede sosyal yaşantının etkin olmadığını belirterek, "Bir sinema ve tiyatro salonumuzun olamayışından dolayı, ilçemizde insanlarımız kendi kültürlerinden uzaklaşmaya yüz tuttu. Bizler kendi insanımızı, kendi özlerine döndürmek istiyoruz. İlçede bulunan vatandaşlarımızı, bir nebze olsa da kendi kültürlerini yaşatmaya ve gelecekteki çocuklarımızın içlerindeki nice cevherlerini ortaya çıkarmaya gayret ediyoruz " dedi
AĞRI - İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2004 Pazar 16:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?