19
Mayıs
2024
Pazar
DOĞUBEYAZIT - AĞRI
Belediye Sayfaları

İhale dedikodularına validen cevap

Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, geçtiğimiz günlerde yapılan Doğubayazıt ve Patnos Devlet Hastaneleri ihaleleri ile ilgili bir çok dedikodunun ortaya çıktığını, ancak ihalelerde herhangi bir şaibenin bulunmadığını söyledi. 

Vali Halil İbrahim Akpınar, konuyla ilgili makamında gazetecilere bilgi vererek, çıkan dedikoduların kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. Doğubayazıt ve Patnos'a inşa edilecek devlet hastanesi ihalelerinin herkese açık ve prosedürlere uygun bir şekilde yapıldığını ifade eden Vali Akpınar, "İhaleye katılan bazı firmalar evrak eksikliği nedeni ile elendiler. Bunlar arasında kırımları yüksek olan firmalar da vardı. Ancak ihale komisyonu yasalar uygulamak zorundadır. Bu nedenle ihale evrakları tam olan ve kırım yapan diğer firmalarda kalmıştır" dedi. 

İhalede kendilerinin tercih yapma imkanlarının bulunmadığını, çıkan dedikoduların asılsız olduğunu belirten Akpınar "Biz ihalede tercih yapmış olsak suç işlemiş oluruz. Bu konuda mevzuat bellidir. Diğer firmalar fazla kırım yapmış olabilir ancak evrakları eksik olduğu için yapacak bir şey yok" diye konuştu. 

Basın toplantısının ardından kendisini arayan AK Parti Ağrı Milletvekili Naci Aslan'a konu ile ilgili bilgi veren ve telefonun megafonu açarak basın mensuplarına dinleten Vali Akpınar, Ağrı milletvekillerinin de bu konu üzerinde hassasiyetle durduğunu söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 17:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERTUĞRUL ÖZGÜL IP: 88.243.95.xxx Tarih : 21.04.2007 00:38:26
bu tür ihaleler artık toplum vicdanını sızlatır hale gelmiştir.o makamları kendileine verilmiş bir hediye olarak gören zihniyetlerin yine o çatı altında erimeleri için devlet byüklrine çağrıda bulunuyorum.artık yeter demenin zamanı gelmedi mi?