20
Mayıs
2024
Pazertesi
DOĞUBEYAZIT - AĞRI
Belediye Sayfaları

Miting gibi cenaze

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde DTP’nin izinsiz gösterisinde kalbine isabet eden kurşunla ölen çoban 26 yaşındaki Ahmet Özkan, miting gibi törenle toprağa verildi.

Belediye gasilhanesine konulan cenaze, saat 09.30 sıralarında Doğubeyazıt Belediyesi’ne ait cenaze arabasıyla Büyük Ağrı Caddesi’ndeki DTP ilçe binası önüne getirildi.

DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan ve DTP Doğubayazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay’ın da katıldığı törende, bir partili "Şehidimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunacağız" dedi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende, teröristbaşı Öcalan’ın posterleri ve terör örgütünün flamaları açıldı. ’AKP vekilleri, Kürt halkının katilleri’, ’Şehidimizi unutmayacağız’ yazılı dövizlerin taşındığı törende, ’Katil devlet, katil polis’, ’İmralı’ya selam olsun’, ’Serok Apo, biji Apo’ sloganları atıldı. Törene katılanlar cenazeyi omuzlarda taşıyarak ilçe mezarlığına yürüdü. Törene katılanlar, geçiş yolu üzerindeki Nuh Otel’in önünde Türk Bayrağı asılı direği salladı. Gençlerin bu hareketine bazı DTP’liler engel oldu.

Cenazenin toprağa verilmesinden sonra dönüşe geçen grup, güvenlik kuvvetlerini taş yağmuruna tuttu. Göstericiler, FEM Dershanesi ve CHP İlçe Başkanlığı binasını da taşladı. Grup çöp kutularını, iş merkezleri önündeki reklam panolarını da devirdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 10:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?