27
Mayıs
2024
Pazertesi
DOĞUBEYAZIT - AĞRI
Belediye Sayfaları

Şehit öğretmenler unutulmadı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Ortakdirek köyünde 24 Aralık 2003 yılında okulda çıkan yangında alevler arasında gördüğü öğrencisini kurtarmak isterken hayatını feda eden Aysun Kayalar ile Burçin Uysal’ın ölümünün 6. Yıl dönümünde törenle anıldı.

Aysun Kayalar ile Burçin Uysal’ın görev yaptığı Ortakdirek İlköğretim Okulun öğretmenleri ve öğrencilerin tarafından düzenlenen anma törenine Doğubayazıt Kaymakamı Metin Maytalman, Tugay Komutanı Salih Sevil, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Numan Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Ersü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Kutlu Aktaş Kapalı Salonunda gerçekleşen anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Ersü yaptığı konuşmada” Burçin Uysal’ın hastanenin içine götürülürken babasına bir öğretmenimizin yardımı ile cep telefonuyla baba ciddi bir şeyim yok, çok konuşamayacağım ama hemen buraya bana yardıma gel cümlesini unutamıyorum. Gerçekten de istese de konuşamazdı. Çünkü yanık çok ileri düzeyde idi. Eğitim ordusu fedakarlığı asla unutulmayacak, gayretleri her zaman onların rahmet ve minnetle hatırlanmalarına vesile olacak, öğrencileri için ölümü tercih edebilen eğitimcilerin yüz akı iki eğitim şehidini daha tarihe yazdı. Öğretmenlerimiz Aysun Kayalar, Burçin Uysal ve öğrenci Okan Kömürcü’nün aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum.”dedi.

Daha sonra “Küllerim üşümez ki“ slayt gösterisi yapıldı. Anma programı Ortadirek İlköğretim okulu öğrencilerden Serhat Kaya, Aslı Kaya “Ben Öğretmen olmak istiyorum” şiirini okuması ile davam etti.

Şiirle devam eden anma töreninde, Öğretmen Erol Aslan’ın “ Sevdadır Öğretmenlik” şiirini Ortadirek İlköğretim okulu öğrenci Işıl Kosa okudu. Özlem Akkuş’un yazdığı “Burçin, Aysun, Okan anısına ” isimli şiiri aynı okulda öğrenci Nülifer İlvur okudu. Özkan Sağlam’ın hazırladığı Burçin ve Aysun öğretmelere ait slâyt sunumu yapıldı.

Zeynep Kömürcü’nün Öğretmeni Olan Aysun Kayalar ile yaşadığı anıyı ağlayarak anlatırken öğretmenler ve öğrenciler ağladı.

Ortadirek İlköğretim Okulu Müdür Hasan Özkan ile öğretmen Erol Aslan öğretmenler ve şehit öğrencinin anısına bir demet türkü sunumundan sonra tören sona erdi.

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 19:21:32
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 09:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?