20
Mayıs
2024
Pazertesi
DOĞUBEYAZIT - AĞRI
Belediye Sayfaları

Vali olayların ardından Doğubayazıt'ta

Doğubayazıt’da huzur ve güvenliğin sağlanması için ne gerekiyorsa yapacağız. 

Bir dizi görüşme yapmak üzere hafta sonu Ankara’ya giden ama Doğubayazıt da meydana gelen olaylar sonunda apar topar Ağrı’ya geri döndü. Vali Çetin Doğubayazıt da meydana gelen olaylar hakkında birinci elden bilgi almak üzere Doğubayazıt’a giderek olay yeri incelemelerinde bulundu. 

İlçenin çiçeği burnunda Kaymakam Metin Maytalman, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Jandarma Komutanı Ufuk Tuncer ile toplantı yapan Vali Çetin daha sonra DTP Van Milletvekili Fatma Kurtalan, Doğubayazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay ve DTP İlçe Başkanı Ali Söğüt ile kısa bir toplantı yaptı. 

Ağrı Valisi Mehmet Çetin Doğubayazıt Kaymakamlık makamında görüştüğü DTP Van Milletvekili Fatma Kurtalan, Doğubayazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay ve DTP İlçe Başkanı Ali Söğüt ile ilçedeki yükselen tansiyonun düşürülmesi ve normal yaşama geçilmesi konusunda görüş birliğine vardılar. 

Ağrı Valisi Mehmet Çetin’in görüşme sonrası basına yaptığı açıklamada; “Dün Doğubayazıt ilçemizde maalesef üzücü olaylar yaşadık. Meydana gelen toplumsal olaylarda bir gencimizi kaybettik. Öncelikle ifade etmek isterim ki, gencimizi yitirmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ben bu vesile ile kaybettiğimiz genç kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine sağlık ve sabır diliyorum. Bu arada 5 polis memurumuz yaralandı. Toplumsal olaylarda gösteriye katılan 6 vatandaşımız yaralandı. Hiç birinin hayati tehlikesi yoktur. Yaralı polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Şimdi Türkiye’nin gündemine oturan bir konu var. Oda bildiğiniz gibi 1982 doğumlu bir gencimizi maalesef kaybettik. Bu olayla ilgili olarak kimseyi korumak ve kimseyi suçlamak adına söylemiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin gereklerine uygun olarak bir yandan Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili adli tahkikatı başlatmıştır. Savcılık bütün bilgi, delil ve verileri toplayacak ve gerekli soruşturmayı yapacaktır. Olay adli yönden ele alınmıştır. Diğer yandan bu üzücü olayın idari yönden de aydınlanması amacıyla İçişleri Bakanlığı bir Mülkiye Başmüfettişi bir polis Başmüfettişi görevlendirmiştir. Müfettişler gelecek, bu olayın idari yönüyle tahkikat yapacaklardır. Ve sonuçlandıracaktır. Netice de yapılan bu incelemelerin sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır. Biraz önce Van Milletvekili bizi ziyarete geldi. Bizimle görüşme talebinde bulunmuşlardı. Belediye ve ilçe başkanlarıyla kendilerini kabul ettik. Toplumsal olayların büyümemesi, Doğubayazıt ilçemizde huzur ve güvenliğin sağlanması, esnafın ve halkımızın zarar görmemesi amacıyla gerekli görüşmelerde bulunduk. Halkın teskin edilmesi, gösterilerin teskin edilmesi adına talep oldu. Bizde aldığımız tedbirleri bu talepler doğrultusunda gözden geçirerek ilçemizdeki toplumsal gerginliğin sona ermesi ve hayatın normale dönmesi için görüş alış verişinde bulunduk. Kısa sürede umut ediyoruz ki ilçemizde her şey normale dönecek” dedi. 

Kaymakamlık binasında yapılan toplantı ardından caddede bir süre yürüyüş yapan Vali Çetin daha sonra Doğubayazıt 1.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Salih Sevil’i ziyaret etmek için Tugay komutanlığına geçti.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 19:53:03
Güncelleme :22 Ekim 2008 Çarşamba 12:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?