22
Mayıs
2024
Çarşamba
HAMUR - AĞRI
Belediye Sayfaları

'1 YTL, 1 Derslik'

Hamur Kaymakamı Mustafa Serdar Bakır, temel eğitimin 8 yıla çıkarılmasının ardından ilçede çok büyük sıkıntıların baş gösterdiğini, bu nedenle "1 YTL, 1 Derslik" kampanyası başlattıklarını söyledi.

Kaymakam Bakır, Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda 1 YTL, 1 Derslik Kampanyası’nın startını verdi. Toplantıya kamu kurum temsilcileri, il genel meclis üyeleri, sivil toplum örgütü yetkilileri katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan kampanya hakkında bilgi veren Bakır, ilçede 60 ilköğretim okulu bulunduğunu, bunlardan 4’ünün öğrenci yetersizliği nedeniyle kapalı olduğunu bildirdi.

Diğer ilköğretim okullarından ise şartları uygun olan 3’ünde 2. kademe eğitim yapıldığına değinen Bakır, 5. sınıfı tamamlayan öğrencilerin 2. kademe eğitimlerini tamamlayabilmeleri için diğer ilçelerdeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ya da ilçe merkezindeki Osman Gazi İlköğretim Okulu’nda eğitimlerini tamamladıklarını kaydetti.

Tüm imkanların zorlanmasına rağmen yine de her yıl çoğunluğu kız olmak üzere ilköğretimin 2. kademesine devam edemeyen öğrenci sayısının bir hayli fazla olduğunu ifade eden Bakır, "İlçede yapımı 9 yıldan beri devam eden Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) ödenek yetersizliğinden tamamlanamamaktadır. Bitmesi halinde de 520 öğrenci kapasiteli okul da yetersiz kalacak. Bundan dolayı ’1 YTL, 1 Derslik’ kampanyasını başlattık. Kampanya gönüllülük esasına dayanıyor. Ancak en az bu yıl inşaat mevsiminde, ilçe merkezindeki okulların 8 yıllık eğitime yeterli olması nedeniyle, 4 köy ilköğretim okuluna 8 derslik ilave edilerek 2. kademe eğitiminin verilmesini hedefliyoruz. Kampanyaya her vatandaşın katkıda bulunmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kampanyanın, beklenen hedeflere ulaşılabilmesi için hazırlanan CD’lerin hayırsever vatandaşlara gönderileceği, oluşturulacak komisyonların Ağrı ve Hamur İlçesi’ndeki esnafı dolaşarak yardım toplayacakları kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 14:15:28
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 14:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?