30
Mayıs
2024
Perşembe
HAMUR - AĞRI
Belediye Sayfaları

3 mahalle tamam

Ağrı'nın Hamur İlçesi Belediyesi 10 kilometrelik kanalizasyon şebekesi döşeyerek 3 mahallenin alt yapı sorununu giderdi. 

Konuyla ilgili İHA Muhabirine açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İsmet Aslan, çevreyi temiz tutmak için ne kadar çaba harcanırsa harcansın kanalizasyon olmayan yerleşim yerlerinde çevrenin sürekli kirlendiğini ve temizliğin bir anlamının da kalmadığını ifade etti. 

İlçede kanalizasyon yetersizliğinin her zaman önde gelen sorunlardan biri olduğunu belirten Başkan Aslan "2004 yılında Yeni, Kale ve Kümbet mahallelerinde 7 kilometrelik kanalizasyon şebekesi döşemiştik. Ancak bu üç mahallede şebekenin tamamını bitiremediğimiz için bu yıl da 10 kilometrelik kısmı tamamladık. Bu şekilde 3 mahallenin kanalizasyon problemi çözülmüş olacaktır. Kazı ve işçiliği belediye tarafından yapılan 10 kilometrelik kanalizasyonun diğer tüm giderinin 90 bin YTL ye mal olacaktır" dedi. 

Belediye Başkanı İsmet Aslan, Çevre, Buzhane ve Hatunkomu mahallelerinin ilçe merkezine 6-7 kilometre uzaklıkta, birbirleri ile ayrı istikamette bulunmaları nedeniyle aynı sistemdeki kanalizasyona bağlanma imkanı olmadığını belirtti. Bu 3 mahallenin ayrı projelerle altyapı sorunlarının giderileceğini anlatan Başkan Aslan "Tüm enerjimizi ilçenin alt yapı ve diğer sorunlarının çözümünde harcayarak vatandaşlarımızın rahat etmesini sağlamak istiyoruz. Hamur'u daha güzel, yaşanılabilir bir ilçe haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 17:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?