15
Mayıs
2024
Çarşamba
HAMUR - AĞRI
Belediye Sayfaları

Arpa ekti, çavdar çıktı

Ağrı'nın Hamur ilçesinde bir vatandaşın arpa ektiği 41 dönümlük tarlasında çavdar yeşerdi.


Hamur Kooperatifi'nden aldığı sertifikalı 500 kilogramlık arpa tohumunu, ilçe merkezi Cezaevi mıntıkasındaki iki tarlasına eken Mehmet Cengizoğlu, ürününe iki defa gerekli gübreleri serptiğini söyledi. Tarla için çok masraf yaptığını belirten Cengizoğlu, "Arpa beklerken yetişen çavdarı görünce çok şaşırdım. Aile olarak yıllarca çiftçilik yapıyoruz. Bu güne kadar böyle bir şeyle karşılaşmadık. Ben arpanın da çavdarın da tohumunu iyi bilirim. Kesinlikle ektiğim arpa tohumuydu. Biri 23, diğeri 18 dönüm olan tarlama arpa ektim, çavdar çıktı.

Benim gibi il merkezi ve Eleşkirt ilçesinde de bazı çiftçiler benzer durumla karşılaşmış. Görüştüğümüz ziraatçılar da bu duruma bir anlam veremiyor ve açıklayamıyor. Bu olaya ilçeye ilkbahar aylarında yağan yağmurların mı yoksa küresel ısınmanın mı sebep olduğunu bilmiyoruz. Yaptığım bu harcamaları ve zararları nasıl tazmin edeceğimi bilmiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 16:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ce_eR IP: 88.230.29.xxx Tarih : 29.06.2007 00:30:05
Bu sefer Çavdar ek. Belki arpa bulursun. Daha da önemlisi Atalara Tazminat aç deki; "NE EKERSEN ONU BİÇERSİN." sözü artık çürümüştür. SAĞLICAKLA KALIN.