29
Mayıs
2024
Çarşamba
HAMUR - AĞRI
Belediye Sayfaları

Buz saçakları tehlike saçıyor

Ağrı'nın Hamur ilçesinde çatılarda birikerek güneşli havalarda kısmen eriyen karlar yüzünden oluşan buz sarkıtları tehlike saçıyor. 

İlçede çatılarda biriken kar tabakaları havanın biraz ısınmasıyla erimeye başlayınca dökülen su damlacıkları, uzun buz sarkıtlarının oluşmasına neden oluyor. Sarkıtlarla beraber çatılarda erimeden kalan kar kütleleri büyük tehlike oluşturuyor. Ne zaman düşeceği belli olmayan sarkıtların saçakların altından geçenler için sürekli tehlike arz ettiğini belirten vatandaşlar, "Bu nedenle yaya kaldırımları yerine caddelerden yürümeyi tercih ediyoruz. Herhangi bir kaza olmaması için bina sahiplerinin ve belediye yetkililerinin bu sarkıtları ve buz kütlelerini temizlemesi gerekir" dedi. 

Hamur Belediyesi yetkilileri ise, zaman zaman kırdıkları buz kütlelerinin her gün yeniden oluştuğunu belirterek vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Belediye tarafından yapılan duyurularda, vatandaşların çatı altlarından yürümemeleri, ev ve iş yeri sahiplerinin ise sarkıtları temizlemeleri gerektiği belirtildi. Yetkililer, çok yüksek binaların çatılarındaki buzların temizlenmesi için de ilgililere haber verilmesi gerektiğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 12:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?