24
Mayıs
2024
Cuma
HAMUR - AĞRI
Belediye Sayfaları

Hamur Kaymakamı, köylere her türlü yardıma hazır

Ağrı’nın Hamur Kaymakamı Mustafa Serdar Bakır, muhtarlarla yaptığı toplantıda, köylere götürülecek her türlü hizmet için yardıma hazır olduğunu belirtti.

Osman Gazi İlköğretim Okulu’nda yapılan toplantıya mahalle ve köy muhtarları, ilçedeki kurum amirleri ile Ağrı’dan yatırımcı kuruluş temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını Kaymakam M. Serdar Bakır yaptı. Kaymakam Bakır, muhtarların iki türlü görevinin olduğunu, bunlardan birincisinin 442 sayılı kanunda açıkça belirtilen asli görevi olduğunu, ikincisinin de isteğe bağlı görev olduğunu söyledi.

Bakır, birinci görevi her muhtarın mecburi olarak yerine getirmek zorunda olduğunu belirterek, "Ancak ikinci görevi muhtarın gayreti ve görev aşkıyla olmaktadır. Muhtarlar, köyüne ekstradan hizmet götürmek için gayret gösterip idareden de talepte bulunursa, hizmetin faydalı olduğu anlaşıldığı takdirde kaymakamlık olarak o hizmete imkanlar ölçüsünde her türlü desteği veririz. Köylerdeki yoksul vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yapılacak yardımlarda muhtarların bilgisine başvuruluyor. Bazı muhtarların işe gerekli ciddiyeti göstermeyip, hakları olmadığı halde yardıma muhtaç olmayan akrabalarını yazdırdığı yönünde konuşmalar var. Hiç bir muhtarın bu tür basit konularda görevini kötüye kullanmayacağı kanaatindeyim" dedi.

Bakır, köylerde en önemli sorulardan birinin de kız çocuklarının okutulmaması olduğunu belirterek, "Köylerde aileler kız çocuklarını okula göndermiyorlar. Eğitim öğretim konusunda çok duyarlıyım. Hele kız çocuklarının okutulmamasına hiç tahammül edemeyeceğimi belirtirim. İmkansızlık nedeniyle okutulmayan öğrencilerin tüm masraflarını karşılayacağız" dedi.

İSMAİL DURAK-AĞRI (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 00:00:12
Güncelleme :9 Eylül 2004 Perşembe 17:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?