22
Mayıs
2024
Çarşamba
HAMUR - AĞRI
Belediye Sayfaları

Hamur Lisesi'ne 7 ek derslik geliyor

Hamur ilçe merkezinde bulunan Hamur Lisesi için yaptırılan 7 derslikli ek bina çalışmalarının 2007-2008 eğitim öğretim yılına yetiştirileceği belirtildi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yıldırım, ilçenin tek orta öğretim okulu olan Hamur Lisesi'nde derslik yetersizliği nedeniyle eğitim-öğretimde önemli ölçüde sıkıntı yaşandığını söyledi. Yıldırım, liseye bağlı olarak 100'er kişilik kız ve erkek olmak üzere iki yatılı pansiyonun bulunduğunu, bunun yanı sıra gündüzlü öğrenciler ile birlikte düşünüldüğünde okul mevcudunun 400 kişiye ulaştığını belirtti. Eski binada kullanılabilecek sadece 10 dersliğin bulunduğunu, bu nedenle geçen eğitim öğretim yılında ilçe merkezindeki eski Atatürk İlköğretim Okulu'nda da 3 sınıf oluşturarak bir kısım öğrencilerin burada eğitim görmelerinin sağlandığını anlatan Cengiz Yıldırım, bunun da bazı sıkıntılara neden olduğunu anlattı. Yıldırım, eski binaya bitişik olarak yapılan ek binanın 3 kat olarak projelendirildiğini anlatarak şunları söyledi:


"Bina, ilk 2 katta 7 derslik ve laboratuarlar, 3'ncü katında çok amaçlı salon olarak düşünüldü. Ek binanın tamamlanmasıyla Hamur Lisesi'nde önemli ölçüde sınıf probleminin ortadan kalkacaktır. Her sınıfta 30 kişilik mevcutlarla eğitim imkanına kavuşacağız. Ayrıca 3'ncü kattaki çok amaçlı salon olarak yapılacak bölüm, ilçenin her türlü sosyal, kültürel faaliyetlerin organize edilmesinde de kullanılacaktır. Daha önce kış aylarında sınıflarında beden eğitimi dersi gören öğrencilerimiz, artık çok amaçlı salondan faydalanacaklardır" dedi.


Hamur İlce Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yıldırım, ek binanın maliyetinin yaklaşık 650 bin YTL olacağını ve 2007-2008 eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini de söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 14:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kerem çelik IP: 88.238.13.xxx Tarih : 25.02.2008 12:41:13

yasamayı,paylasmayı,kardesliği,sevmeyi bana veren hamur lisesine saygılar ve selamlar.insan ne kadar mezun olsada hamur lisesidendiği zaman insanın icini baska bir heyecan baska bir sevinc sarar.cünkü o arkadalıklar,öğretmenler,okul,pansiyon ,personeller asla unutulmaz.okulda yasanan gelısmelerı görünce cok sevindim dilerim daha güzel gelismeler olur.2006/2007 11/B sosyal sınıfı mezunu BURSADAN SAYGILAR VE SELAMLAR