31
Mayıs
2024
Cuma
HAMUR - AĞRI
Belediye Sayfaları

Kan bağışında bulundular

Ağrı'nın Hamur ilçesinde din görevlileri 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' kapsamında kan bağışında bulundular. 

İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen program kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün bahçesine kurulan çadırda ilk kanı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan verdi. 

Kan bağışının ardından bir açıklama yapan Aslan, Kızılay'ın başlatmış olduğu ''1 Milyon İyi İnsan Aranıyor'' kampanyasına değindi. Kan bağışının çok önemli bir vazife olduğunu söyleyen Aslan, her vatandaşın bu tür kampanyalara destek olması gerektiğini belirtti. Aslan "Öncelikle kan bağışı insan vücudu için çok yararlıdır. Ayrıca ihtiyacı olan kişinin belki de en yakınımız olduğunu düşünerek, böyle kampanyalara mutlaka katkıda bulunmalıyız" dedi. 

Konu hakkında bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler ise, kan bağışının din ve sağlık açısından çok önemli olduğunu belirtti. 

Özler "Kan bağışı gerçekten çok önemli bir insanlık görevidir. İnancımız gereği bir insana hayat veren tüm insanlığa hayat vermiş gibidir. Bu sebeple bağışlanan kan ile bir insanın hayatının kurtulması bizim için en büyük mutluluktur. Kan Allah'ın bir nimetidir. Kan veren insanın hiçbir kaybı olmuyor fakat buna karşın büyük bir sevap işlemiş oluyor" şeklinde konuştu. 

Din görevlilerinin yanı sıra vatandaşlarında katıldığı bağış sonunda 60 ünite kan verildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 16:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?