22
Mayıs
2024
Çarşamba
HAMUR - AĞRI
Belediye Sayfaları

Kaymakamdan muhtarlara uyarı

Hamur Kaymakamı Mustafa Serdar Bakır, muhtarların 442 sayılı Köy Kanunu’nu çok iyi okuyup, görev ve sorumluluklarını anlayarak, resmi evraklara attıkları her imzanın ve mührün sorumluluğunu bilmeleri gerektiğini söyledi.

İlçe Kaymakamlığı’nda muhtarlarla yapılan 2005 yılının ilk toplantısına, İlçe Kaymakamı Mustafa Serdar Bakır, İlçe Jandarma Komutanı Nihat Metin ve Belediye Başkanı İsmet Aslan ve katıldı.

Kaymakam M. Serdar Bakır, ilçede olumsuz bir kış mevsiminin yaşandığını, imkanlar ölçüsünde karşılaşılan sorunların giderilmesine çalışıldığını ve bu olumsuzluklara rağmen ilçede can ile mal kaybının olmamasının da sevindirici olduğunu söyledi.

2005 yılının çok verimli geçmesi için tüm görevlilerin üzerine düşen vazifeyi azami ölçüde yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Bakır, "Vatandaşlara verilen sahte ikametgah belgesinin cezası 3 ile 8 yıl gibi hapis cezası var. Sosyal Riski Azaltma ve Şartlı Transfer projeleri kapsamında 500 milyon dolar gibi büyük bir kaynak ilçemiz için ayrılmıştır. Bu konuda ilçede hiçbir projenin hazırlanmaması, muhtarlarımızın araştırma yapmaması ve köylüyü aydınlatmamasından kaynaklanıyor. Muhtarlarımız çeşitli projeler hazırlayarak yoksul vatandaşların aile ekonomisine katkı sağlayabilecek çalışmalar başlatmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 16:01:51
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 16:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?