30
Mayıs
2024
Perşembe
HAMUR - AĞRI
Belediye Sayfaları

Kızılay'dan Hamur yardımı

Ağrı'nın Hamur ilçesinde Kızılay tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere kıyafet ve yoksul ailelere nakdi yardımı yapıldı. 

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan Kızılay Şube Başkanı Cemil Eroğlu, Kızılay Genel Merkezi tarafından gönderilen genellikle bayan kıyafetlerinin ilçede bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttıklarını ifade etti . 

Eroğlu, ayakkabı, buluz, etek, kaban gibi kız kıyafetlerinden oluşan giysileri okullarda idarecilerle birlikte belirledikleri yoksul öğrencilere imza karşılığı dağıtıldığını, bunu yanı sıra da maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara nakdi yardımların da yapıldığını anlattı.
 
İlk ve orta dereceli okullarda eğitim gören 75 öğrenciye bayram öncesi kıyafet yardımında bulunduklarını ayrıca Ramazan ve bayram ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 10 kişiye de 100 er YTL nakdi yardım yaptıklarını ifade eden Eroğlu şunları söyledi:
"Türk Kızılay teşkilatı yurt dışında çok iyi bir şekilde tanıttığı gibi yurt içinde de yapılan çeşitli yardımlarla yoksul vatandaşların dertlerine bir nebze olsa dahi deva olunmaktadır. Eskiden Kızılay'ın sadece afetlere maruz kalan bölgelere götürdüğü hizmetlerle tanınırdı. Şimdi ise her zaman her yerde ihtiyaç sahibi kişilere gerekli yardımlar yapılmaktadır."

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 16:20:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?