28
Mayıs
2024
Salı
HAMUR - AĞRI
Belediye Sayfaları

SYDV'den Ramazan yardımı

Hamur'da işitme problemi bulunan 3 fakir vatandaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı tarafından alınan cihazlarla duymaya başladı. Vakıf, ayrıca 600 fakir aileye gıda yardımı yaptı. 

İlçeye bağlı köylerde oturan Tahir Yönden (77), Ahmet Dinç (17) ve Salih Gökçe (75) adlı vatandaşlar SYDV Başkanlığı'na müracaat ederek, kendilerine işitme cihazı alınmasını istedi. Kaymakam Hüseyin Engin Sarıibrahim, bu talebin değerlendirilerek, 3 vatandaşa maliyeti 2 bin YTL olan işitme cihazlarının alındığını bildirerek, "İlçemiz ve köylerinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. İmkanlar ölçüsünde bu tür yardımlar yapmayı sürdüreceğiz. Devletin şefkatli eli her zaman vatandaşların yanında olacak" dedi. 

Kaymakamlık makamında işitme cihazlarını teslim alanlar adına konuşan Tahir Yönden adlı vatandaş, 10 yıldan beri işitme problemi çektiğini alınan bu cihaz sayesinde duymaya başladığını ve çok mutlu olduğunu söyledi. 

İlçede ayrıca SYDV tarafından 600 fakir aileye gıda yardımı yapıldı. Ramazan ayı nedeniyle dağıtılan yardım paketleri fakir vatandaşların evlerine kadar götürüldüğünü aktaran Kaymakam Sarıibrahim, bu yardımları kimseyi rencide etmeden yaptıklarını söyledi. Yardım paketlerinin yaklaşık 18 kilogram olduğunu ve içerisinde gıda malzemelerinin bulunduğunu belirten Sarıibrahim, "Daha önceden tespit ettiğimiz köylerde yaşayan 600 aileye toplam maliyeti 18 bin YTL'yi bulan gıda paketlerini dağıtıyoruz. Fakir vatandaşların yol parası ödememesi için paketleri evlerine kadar götürüyoruz. Bu yardımlar bir defaya mahsus yapılan yardımlar değildir, her üç ayda bir bu yardımları yapacağız" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 16:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?